Antena Meniu Search
x

Video Reacţia lui Costi Ioniţă, impresarul lui Babasha, după momentul de la concertul Coldplay. "80% din acel stadion se îmbată pe manele"

Ceea ce ar fi trebuit să fie un show istoric în România s-a transformat într-un scandal naţional. De aproape 24 de ore, toată lumea vorbeşte despre ce s-a întâmplat la concertul Coldplay de la Arena Naţională. Un spectacol extraordinar, de altfel, dar întrerupt de un moment extrem de controversat. Trupa britanică a invitat un cântăreţ de manele pe scenă, iar peste 50.000  de oameni l-au huduit pe Babasha, aşa cum este cunoscut online. Părerile sunt împărţite. Practic, ţara este împărţită în două tabere. Unii susţin că invitaţia Codplay a fost total neinspirată, alţii cred că România s-a făcut de ruşine prin reacţia ostilă a publicului. 

de Redactia Observator

la 14.06.2024 , 08:23

De la ovaţii, fanii formaţiei Coldplay au trecut la huiduieli... Babasha, un cântăreţ de manele, numărul 1 în trending pe Youtube, a stârnit furia publicului când a urcat pe scenă la invitaţia trupei britanice. 

Cum a comentat Babasha tot ce s-a întâmplat pe scena concertului Coldplay

"Mă aşteptam să fie păreri împărţite, dar nu mă aşteptam să fie aşa de rău. Cei de la Coldplay au vrut să facă un moment cu un artist român cu un artist român . Ei s-au uitat în topurile muzicale şi m-au văzut pe mine. Ei personal au contactat impresarii mei. Nu ştiu câţi dintre voi aţi fi refuzat o astfel de oportunitate. Vorbim despre un alt nivel şi indiferent de toate huiduielile din lume eu tot aş fi acceptat pentru că aşa ceva este o singură dată în viaţă. Eu sunt doar un puşti de 22 de ani care chiar munceşte zi şi noapte pentru un vis. Maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii. Străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază", a spus Babasha.

Vezi și

Momentul a stârnit un val de reacţii dure nu doar pe Arena Naţională, ci şi în mediul online. Surprinzător, mulţi artişti l-au susţinut pe Babasha. 

Pe acelaşi subiect

"Mi s-a părut o idee foarte curajoasă şi foarte frumoasă pentru că este vorba despre acceptare, despre includere, despre a recunoaşte că fiecare artist, fiecare gen muzical trebuie respectat", a spus Loredana Groza.

Adrian Despot a reacţionat pe pagina lui de Facebook. Solistul trupei Viţa de Vie a apreciat că tânărul de 22 de ani a reuşit să cânte în faţa unui stadion care l-a huiduit: "Cat despre Babasha, bravo, dude! Să cânţi cum ai făcut-o, în faţa unui stadion care te huiduie, it's so... rock'n roll încât n-are cum sa nu fie bine. Ba chiar te invidiez ca nu am fost eu in locul tau, sa ma scald in oceanul ala de ipocrizie."

Reacţia lui Costi Ioniţă, impresarul lui Babasha

Şi Costi Ioniţă, impresarul şi coproducătorul lui Babasha, a catalogat reacţia publicului drept lipsă de respect nu doar pentru cântăreţul român, ci şi faţă de trupa britanică. 

"80% din acel stadion se îmbată pe manele. Se vede această discriminare pe bază de muzică. Numai în România se întâmplă acest lucru. Şi pentru ei (n.r. membrii Coldplay) a fost o lecţie. Nu le vine să creadă. Nr.1 trend naţional să fie huiduit", a spus Costi Ioniţă.

În ciuda momentului controversat, spectatorii au trecut repede peste dezamăgire. Trupa Coldplay a făcut un show magic. 

Spectacolul a inclus şi momente speciale... pe placul publicului. Chris Martin a chemat pe scenă pe o tânără de 16 ani, care îşi sărbătorea ziua de naştere. 

Iar un tânăr din Câmpia Turzii şi-a cerut iubita în căsătorie în timpul concertului. 

Membrii trupei nu au dorit să facă declaraţii, dar surse din echipa de organizatori au mărturisit că artiştii străini au fost dezamăgiţi de reacţia publicului, pe care o consideră... rasistă. De alfel, acesta este şi mesajul turneului Colplay: de toleranţă, acceptare şi incluziune a comunităţilor marginalizate. Trupa britanică va mai susține un al doilea spectacol pe Arena Națională în această seară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Evenimente » Reacţia lui Costi Ioniţă, impresarul lui Babasha, după momentul de la concertul Coldplay. "80% din acel stadion se îmbată pe manele"