Antena Meniu Search
x

Foto Reacţia Poliţiei Române, după ce noile uniforme s-au rupt în doar o lună: "Au fost convocaţi furnizorii, echipamentele sunt în garanţie"

După ce poliţiştii s-au plâns că noile uniforme s-au deteriorat după doar o lună de folosire, Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că au fost convocaţi furnizorii, pentru remedierea problemelor semnalate, precizând totodată că uniformele sunt în garanţie. Echipamentele vor fi evaluate într-un laborator de specialitate.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 10:55

Reacţia Poliţiei Române, după ce sindicaliştii s-au plâns că noile uniforme s-au rupt: "Au fost convocaţi furnizorii, echipamentele sunt în garanţie"
Reacţia Poliţiei Române, după ce sindicaliştii s-au plâns că noile uniforme s-au rupt: "Au fost convocaţi furnizorii, echipamentele sunt în garanţie" - Europol

"În urma semnalărilor realizate de unele sindicate şi a informaţiilor apărute în spaţiul public, pe parcursul săptămânii trecute, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au solicitat celor 42 de unităţi teritoriale de poliţie (DGPMB şi IPJ-uri) să transmită dacă au semnalări din partea poliţiştilor, cu privire la noua uniformă. După primirea informărilor, reprezentanţii I.G.P.R. au convocat reprezentanţii operatorilor economici, pentru prezentarea aspectelor semnalate, solicitându-le schimbarea elementelor de uniformă, având în vedere că acestea sunt în perioada de garanţie", transmite luni IGPR.

De asemenea, echipamentele vor fi evaluate într-un laborator de specialitate.

"Facem precizarea că echipamentul se află în perioada de garanţie, iar, în cazul unor semnalări, echipamentele vor fi schimbate pe cheltuiala furnizorului. Totodată, au fost transmise în teritoriu recomandări cu privire la portul corect al uniformei, în special cu privire la poziţionarea corectă a centurii", subliniază reprezentanţii IGPR.

Pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat, iar inscripţiile cu "Poliţia" s-au dezlipit

Pe acelaşi subiect

Sindicatul Europol anunţa, în urmă cu o săptămână, că, după doar o lună de folosire, noile uniforme se deteriorează. Potrivit sindicaliştilor, pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat, iar inscripţiile cu "Poliţia" s-au dezlipit.

"De un an de zile semnalăm sub diferite forme probleme în privinţa noii uniforme pe care Poliţia Română vrea să o achiziţioneze. De la licitaţii anulate şi până la caiete de sarcini întocmite necorespunzător, temerea noastră s-a materializat când absolvenţii şcolilor de agenţi de poliţie au primit în 2022 noua uniformă", susţineau sindicaliştii, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestora, materialele folosite nu corespund cu cele prezentate.

"Colegii semnalează deja situaţii în care, la o lună de la utilizare, pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotările de pe centură, iar inscripţiile cu - Poliţia - s-au dezlipit", au mai transmis sindicaliştii, distribuind fotografii cu uniformele deteriorate.

Sindicatul Europol a adăugat că, nici după 20 de ani, Poliţia Română ”nu este capabilă să facă un mic efort şi să se asigure că zecile de milioane de lei destinate noii uniforme sunt cheltuite legal şi eficient”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Reacţia Poliţiei Române, după ce noile uniforme s-au rupt în doar o lună: "Au fost convocaţi furnizorii, echipamentele sunt în garanţie"