Antena Meniu Search
x

Video Noile uniforme ale poliţiştilor s-au transformat în cârpe după numai o lună. "Nu mai face şpagatul"

Percheziţii astăzi în mai multe birouri din Poliţia Capitalei, IPJ Călăraşi şi Poliţia Locală din Bucureşti. DNA crede că s-au făcut aranjamente atunci când au fost semnate unele contracte pentru echipamente. Sindicaliştii reclamă că uniformele se rup după câteva purtări.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 30.01.2023, 19:44

Vezi și

La prima oră din zi, institituţii importante ale Ministerului de Interne s-au trezit la uşă cu procurorii anticorupţie.

Firma care a câştigat licitaţia pentru noile uniforme ale poliștilor n-ar fi livrat la timp echipamentele

Cristina Filip, reporter Observator: La Poliția capitalei, procurorii DNA au făcut percheziții aici la serviciul logistic, la cel de resurse umane, la juridic și economic. La fel și la poliția locală a municipiului Bucuresti și IPJ Călărași. La final, toţi cei care şi-au pus semnătura pe aceste contracte vor ajunge la Direcţia Naţionala Anticorupţie pentru declaraţii.

Motivul percheziţiilor sunt contractele pentru noile uniforme ale poliţiştilor. Firma care a câştigat licitaţia n-ar fi livrat la timp echipamentele. Iar acolo unde uniformele au ajuns conform calendarului, s-au şi rupt deja, reclamă angajaţii. Potrivit unor surse, la Inspectoratele din Bucureşti şi Călăraşi ar fi vorba chiar despre uniformele luptătorilor din structurile speciale. Sindicaliştii reclamă că noile uniforme sunt scumpe, dar au o calitate îndoielnică.

Pe acelaşi subiect

Dan Saltelechi, Europol: Pantalonii, cămăşile şi celelalte elemente care intră în componenţa uniformei se scămoşează, se rup la banale mişcări.

 Pentru fiecare echipament, MAI a plătit 900 de lei

O dovedesc şi pozele pe care poliţiştii şi le trimit între ei. În faţa unei astfel de situaţii, nu le rămâne decât să facă haz de necaz în discuţii private. Pentru fiecare echipament, adică ghete , pantaloni şi cămașă croită special pentru a fi ataşat body-cam-ul, MAI a plătit 900 de lei. Cu toate astea, angajaţii se tem că o intervenţie se poate transforma în orice moment într-o scenă de comedie.

Dan Saltelechi, Europol: Şi în cazul bastoanelor multe dintre acestea nu functionează în mod corespunzător, fiese descompun în momentul utilizării fie nu mai pot fi retractate după ce sunt utilizate.

Reprezentanţii firmei care a obţinut contractul pentru uniforme nu au fost de găsit astăzi nici la sediu, nici la telefon. Nici Inspectoratele de poliţie vizate nu au comentat ancheta DNA. Singurii care au răspuns sunt cei de la Poliţia Locală Bucureşti care au transmis către Observator că vor colabora cu anchetatorii şi vor pune la dispoziţie toate documentele care le sunt cerute.

Poliţia Locală a mai implicată într un scandal cu noile uniforme. În septembrie, mai marii din Poliția Română i-au acuzat pe cei de la locală că le au furat noul echipament. POZE DIN ARHIVA

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Noile uniforme ale poliţiştilor s-au transformat în cârpe după numai o lună. "Nu mai face şpagatul"