Antena Meniu Search
x

Salvare miraculoasă, după ce un bărbat a intrat în stop cardio-respirator, în mall. Îngeri păzitori i-au fost două tinere

La o lună după ce un bărbat a intrat în stop cardio-respirator, într-un mall, iar două tinere i-au salvat viaţa după ce i-au aplicat manevre de resuscitare, echipajul SMURD i-a făcut o vizită pentru a vedea cum se mai simte. Datorită celor două salvatoare, inima bărbatului a repornit, acesta fiind transportat la Institutul Inimii din Cluj şi externat după câteva săptămâni.

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 08:47

Vezi și

Domnul Tavi a mers la cumpărături în mall împreună cu soția. A căzut dintr-o dată, sub privirile încremenite ale martorilor. Din fericire, două tinere i-au sărit în ajutor. Deși nu activează în domeniul medical, ambele au recunoscut stopul cardio-respirator și i-au aplicat imediat manevre de resuscitare.

Mădălina Vasile-Pop, UPU-SMURD Cluj: Pentru că masajul a fost efectuat corect, persoana a fost găsită în fibrilaţie ventriculară şi am reuşit să preluăm manoperele de resuscitare şi după aproximativ 30 de secunde de resuscitare, persoana a ieşit din stop cardio respirator. 

Victima a fost transportată la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. A intrat în operație, iar la câteva săptămâni distanță s-a și externat. Echipajul SMURD, care a intervenit la faţa locului, i-a făcut o vizită, la o lună de la eveniment.

Tavi: Eram în salon, mă uitam în stânga, în dreapta, sus. Când am văzut acolo aparatura, monitoarele, stai că eu sunt la terapie. Deci practic, după 24 de ore am fost conştient şi apoi au apărut soţia şi cu băiatul. Sunt buni că m-au salvat. 

Pe acelaşi subiect

Bărbatul este în viaţă acum doar datorită celor două femei care au ştiut să acţioneze ca la carte. Astfel, specialiştii subliniază importanța cunoașterii manevrelor salvatoare, care pot fi realizate de oricine şi care pot salva vieţi.

Mădălina Vasile-Pop, UPU-SMURD Cluj: Cele mai de succes cazuri sunt cele în care noi avem ajutorul cetăţenilor, în care se face masaj cardiac eficient. Asta a fost, de fapt, cea mai mare şansă a pacientului, faptul că au fost acolo 2 persoane care au făcut masaj corect. 

O nouă ediție a Maratonului Resuscitării va fi organizată, pe 13 ianuarie, într-un centru comercial din Cluj-Napoca, unde se vor oferi gratuit lecții de prim-ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Salvare miraculoasă, după ce un bărbat a intrat în stop cardio-respirator, în mall. Îngeri păzitori i-au fost două tinere