Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şofer sârb, cercetat după ce a încercat să mituiască un poliţist de frontieră cu 50 de euro, în Timiş

Un cetăţean sârb este cercetat de Direcţia Generală Anticorupţie Timiş pentru dare de mită, după ce a încercat să-i ofere unui poliţist de frontieră 50 de euro, pentru a-i permite intrarea în România la volanul unui ansamblu rutier care depăşea limita legală de tonaj admisă.

de Redactia Observator

la 03.08.2022 , 15:55

Şofer sârb, cercetat după ce a încercat să mituiască un poliţist de frontieră cu 50 de euro, în Timiş - Inquam Photos

Ca urmare a unui denunţ formulat de poliţişti din cadrul  Punctului de Trecere al Frontierei Foeni, ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Timiş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au constatat faptul că un cetăţean sârb a oferit o sumă de bani, cu titlu de mită, pentru a-i permite să intre în România, deşi se afla la volanul unui ansamblu rutier care depăşea limita legală de tonaj admisă, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis, miercuri, agerpres.ro.

Tirul depăşea limita legală admisă de tonaj

În fapt, marţi seara, la Punctul de Trecere a Frontierei Foeni s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean din Serbia, în vârstă de 57 de ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Elveţia al cărui tonaj era peste limita legală admisă. Poliţistul de frontieră care îşi desfăşura activitatea la controlul documentelor i-a adus la cunoştinţă cetăţeanului sârb faptul că nu i se permite intrarea în România deoarece ansamblul rutier pe care îl conduce depăşeşte limita legală admisă. În timpul derulării verificărilor, poliţistul de frontieră a observat că cetăţeanul sârb a introdus o sumă de bani între filele certificatului de înmatriculare şi i-a oferit-o.

Articolul continuă după reclamă

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că suma de bani a fost oferită poliţistului de frontieră cu titlu de mită, pentru ca acesta să permită intrarea în ţară a ansamblului rutier cu tonaj depăşit. Poliţistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani şi a sesizat de îndată ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Timiş, care, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiă, au procedat la constatarea infracţiunii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, persoana având calitatea de suspect în cauză. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Şofer sârb, cercetat după ce a încercat să mituiască un poliţist de frontieră cu 50 de euro, în Timiş