Antena Meniu Search
x

Video "Stai drace că mă omoară". Un bărbat şi-a riscat viaţa şi a atacat un urs în cap în timp ce dormea. Buimac, animalul a ripostat abia la a doua lovitură primită

Incident care se putea transforma într-o adevărată tragedie. Un bărbat şi-a riscat viaţa şi a atacat un urs cu un par, chiar în timp ce animalul dormea. Buimac, animalul nu a ştiut iniţial de unde a venit. Însă cum individul nu s-a oprit şi a lovit şi a doua oară, ursul a reacţionat.

de Monica Palade

la 13.09.2023, 16:10

Vezi și

Mai întâi s-a îndreptat spre copacul în spatele căruia se ascundea bărbatul, după care a început să îl fugărească. În cele din urmă omul a reuşit să urce în maşina, unde îşl aştepta un prieten care filmase isprava.

Pe fundal se aude şi discuţia dintre cei doi. „Stai drace că mă omoară”. „Eu ti-am zis să nu te duci că sare. Încuie maşina”.

A vrut să "câştige" premiul Darwin

Imaginile au fost postate de George Garbacea, angajat la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului – ANPM. „Va prezint un videoclip în care un cetățean a ales să își riște viața și să lovească un urs în cap în timp ce acesta dormea.

Pe acelaşi subiect

Provin dintr-un sat de munte, am fost martor al multor conflicte om-urs. Și, fără excepție, aceste conflicte au fost generate de oameni. De fiecare dată când cineva a avut de suferit, a fost pentru că a ales să se confrunte cu ursul. Chiar am auzit povești despre oameni care au mers în pădure cu topoare ca să încerce să ucidă un urs și, din păcate, unele dintre aceste întâmplări s-au soldat cu victime.

Este esențial să înțelegem că atunci când intrăm în habitatul unui urs, suntem oaspeții lor. Ei nu sunt animalele pe care le vedem în desene animate; sunt ființe sălbatice care se apără și care se tem de noi la fel cum ne temem de ele.

Aș vrea să împărtășesc această gândire: cei care aleg să se confrunte cu ursul si încearcă, într-un fel, să "câștige" premiul Darwin. În schimb, aș recomanda tuturor să păstreze o distanță sigură, să respecte natura și să lase ursul în pace”, a scris acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Stai drace că mă omoară". Un bărbat şi-a riscat viaţa şi a atacat un urs în cap în timp ce dormea. Buimac, animalul a ripostat abia la a doua lovitură primită