Antena Meniu Search
x

Un căţel, omorât fără milă cu toporul, de un tânăr de 18 ani. Bărbatul din Bistriţa-Năsăud a fost reţinut de poliţişti

Un tânăr de 18 ani din comuna Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost reţinut marţi de către poliţişti după ce în urmă cu câteva zile a provocat decesul unui câine de talie mică prin lovirea acestuia cu un topor, potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 11.10.2022, 15:48

Bărbatul din Bistriţa-Năsăud a fost reţinut de poliţişti
Bărbatul din Bistriţa-Năsăud a fost reţinut de poliţişti - Shutterstock - foto ilustrativ

Reţinerea tânărului vine la două săptămâni după ce alte două persoane din comuna Teaca, o femeie de 30 de ani şi tatăl acesteia, de 53 de ani, au fost reţinuţi pentru o faptă similară, iar ulterior au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Animalul, ucis fără milă cu un topor

"Astăzi, 11 octombrie, în baza probatoriului administrat într-o cauză penală aflată în instrumentarea poliţiştilor Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr de 18 ani, din Viile Tecii. Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor. Din cercetările efectuate, a reieşit faptul că, la data de 5 octombrie, tânărul ar fi lovit un câine de talie mică ce aparţinea unei familii din Viile Tecii. Din nefericire, în urma leziunilor suferite, acesta a decedat", a comunicat IPJ Bistriţa-Năsăud.

Tânărul bănuit de comiterea faptei a fost plasat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, iar în cursul zilei de 12 octombrie va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un căţel, omorât fără milă cu toporul, de un tânăr de 18 ani. Bărbatul din Bistriţa-Năsăud a fost reţinut de poliţişti