Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Un înger de fetiţă cuminte". Roberta a murit în braţele medicilor care o resuscitau, după ce maşina în care se afla a fost izbită fontal de remorca unui TIR

Sfârşit tragic pentru o poliţistă de numai 21 de ani din judeţul Braşov. Agenta, angajată în ministerul de Interne la finalul anului trecut, a murit în misiune. Maşina în care se afla a fost lovită de remorca unui TIR şi nu a mai avut nicio şansă. Impactul a fost atât de puternic încât tânăra a murit în braţele medicilor. Sindicaliştii din poliţie spun că o autospecială mai scumpă i-ar fi oferit poate şansa la viaţă.

de Claudiu Loghin

la 17.08.2024 , 19:11

Roberta conducea aseară maşina de poliţie a postului din Hoghiz, acolo unde a fost detaşată imediat ce a absolvit şcoala de subofiţeri de la Câmpina. Era singură în autospecială. Tragedia s-a petrecut la circa 7 kilometri de sediu, într-o curbă periculoasă.

Ultima misiune 

Poliţista în vârstă de 21 de ani circula de la Hoghiz, către Braşov, iar maşina de poliţie a fost lovită frontal, în plin, de remorca unui camion intrată în derapaj de pe contrasens. Impactul a fost devastator. Maşina de poliţie a fost aruncată în afara şoselei.  

Vezi și

"S-a intervenit pentru descarcerarea victimei şi pentru acordarea asistenţei medicale. Se afla în stop cardio-respirator, i s-au aplicat manevre de resuscitare, dar, din păcate, fără rezultat", spune Lt col Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU BV.

Pe acelaşi subiect

Roberta era din localitatea gorjeană Roşia de Amaradia, unde întreaga comunitate este în şoc de când a aflat vestea.  

Un înger de fetiţă 

"O fată minunată care şi-a dorit să lucreze în Ministerul de Interne. Reuşise să absolve şcoala de poliţie de la Câmpina. Nenorocirea asta a făcut-o ca în ultima misiune să se despartă de noi toţi. Un înger de fetiţă, cuminte. Se dedicase efectiv acestei profesii", spune Liviu Citojman, primar Roşia de Amaradia. 

Tânăra va fi înmormântată luni, în satul natal, cu onoruri militare. Sindicaliştii din poliţie reclamă că maşinile vechi nu le oferă protecţie suficientă agenţilor. 

"Autospecială doar pentru că are acel colant cu poliţia şi girofare. În rest, nu putem să vorbim despre elemente suplimentare de siguranţă care să o fi protejat în cazul acestui impact. Din păcate, nimeni nu înţelege că toate aceste elemente duc evident la o precaritate a modului în care poliţiştii pot să îşi excertite atribuţiile de serviciu. De la dotările autospecialelor, până la uniforme", a declarat Cosmin Andreica, Sindicatul Europol. 

Poliţia Română a cumpărat anul trecut 600 de autoturisme fabricate în Germania, care au costat aproape 20 de milioane de euro. Acestea au ajuns însă mai ales la serviciile de circulaţie din marile oraşe. Şefii din ministerul de Interne au explicat că era nevoie de autoturisme puternice, care să ţină pasul cu bolizii infractorilor. Sindicaliştii mai spun că în mediul rural ajung de cele mai multe ori maşini vechi, care se strică des şi pun în pericol viaţa agenţilor.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune. ...

Întrebarea zilei
Declinul demografic se accentuează. Este necesară intervenţia statului pentru stimularea creşterii natalităţii?
Observator » Evenimente » "Un înger de fetiţă cuminte". Roberta a murit în braţele medicilor care o resuscitau, după ce maşina în care se afla a fost izbită fontal de remorca unui TIR