Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Drum lin, în sus spre cer, Florin!" Un parașutist de Mangalia a murit la 49 de ani, în timpul unui antrenament pe Aerodromul Ghimbav. Militarul avea doi copii

Ultimul zbor pentru un parașutist din Mangalia. Maistrul militar clasa a II-a Florin Ștreangă, din cadrul Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale, şi-a pierdut viaţa la începutul acestei săptămâni, pe Aerodromul Ghimbav, lângă Braşov, chiar în timpul antrenamentului.

de Monica Palade

la 08.12.2022, 16:08

Militarul și-a pierdut cunoștința, la scurt timp după ce efectuase câteva salturi. Se pare că a suferit un atac de cord. A fost transferat la spital, însă în scurt timp inima lui s-a oprit pentru totdeauna la 49 de ani. Florin Ștreangă era angajat al MapN din anul 1993, era căsătorit și avea doi copii, informează reporterul Observator Andreea Filip. 

"Drum lin, în sus spre Cer, Florin!"

„Luni, 5 decembrie, maistrul militar clasa a II-a Florin Ștreangă, din cadrul Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale a decedat din cauze naturale.

Militarul se afla pe Aerodromul Ghimbav pentru executarea unor salturi de parașutare, când și-a pierdut brusc cunoștința. După acordarea primului ajutor la fața locului, acesta a fost transferat la Spitalul Județean Brașov, unde după o intervenție chirurgicală efectuată în regim de urgență, a decedat.

Pe acelaşi subiect

MM II Ștreangă Florin avea 49 ani, era angajat al MapN din anul 1993, era căsătorit și avea doi copii.

Transmitem și pe această cale condoleanțe familiei și facem tot ce este necesar pentru a-i sprijini în aceste momente dificile. Trupul camaradului nostru a fost depus la Capela Sfântul Mina din Mangalia. Funerariile vor avea loc vineri, 9 decembrie 2022, la Cimitirul Municipal din Mangalia. Cinste și onoare memoriei sale! Dumnezeu să îl odihnească în pace”, au transmis Forțele pentru Operații Speciale Române.

“Cu profund regret și tristețe, am primit vestea că distinsul nostru coleg și camarad, maistrul militar principal Florin Ștreanga, un profesionist desăvârșit, dar mai ales un om cu un mare caracter și un bun prieten, soț și tată, a trecut la cele veșnice luni 5 decembrie .

Exprimându-ne părerea de rău pentru această pierdere, transmitem sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune familiei îndurerate și puterea de a trece peste acest moment de grea încercare.

Trupul neînsuflețit va fi depus la capela Sf. Mina din Mangalia, în seara de 07.12.2022. iar înmormântarea va avea loc la data de 09.12.2022, la Cimitirul Municipal din Mangalia. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis și Liga Maiștrilor Militari de Marină.

„O veste tristă pentru camarazii paraşutişti militari. În cursul zilei de ieri, după executarea salturilor programate, M.M. Ştreangă Florin a suferit un atac de cord si după mai multe încercări de resuscitare a decedat. Cinste şi onoare memoriei sale! Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndoliate!”, este mesajul Asociației Nationale a Parașutiștilor din România Condor.

“Parașutist - o viață în slujba patriei! Drum lin, în sus spre Cer, Florin! O veste tristă pentru familia Forțelor pentru Operații Speciale din Armata României! Maistrul militar Ștreangă Florin, încadrat la Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale, a plecat dintre noi. Regrete fără margini pentru pierderea camaradului nostru! Suntem cu tot sufletul alături de familia grea încercată și de cei care l-au cunoscut și prețuit!”, a transmis și Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale.

„Sufletele bune nu mor niciodată, ne veghează de sus”, a scris, la rândul său, soția militarului. Mesajele au curs pe rețelele de socializare. „Condoleanțe! Drum lin spre Împărăția Cerurilor”, „Mereu și pretutindeni! Amintirile și iubirea nu dispar. Ele rămân în suflet”, „A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristeţe şi durere. Fie ca bunul Dumnezeu să-ţi poată alina durerea şi să-i odihnească sufletul! Nu îl vom uita niciodată pe nașul nostru drag!”

„Doamne, cate inimi s-au frânt deodată cu plecarea lui Florin dar știu că Dumnezeu îl iubește și de acolo dintre stele v-a veghea la familia lui îndurerată. Condoleante și mult curaj ,voința să rezolvați toate problemele!”, „Inca nu pot asimila tragica pierdere...vorbele-s de prisos in momentul acesta, vreau sa cred ca bunul Dumnezeu il are-n paza sa si ca pe voi va ocroteste in a trece mai usor peste acest impas...odihna vesnica prietene !... ne vom aminti de tine Florin asa cum ai fost; un bun om, un prieten desavarsit, un coleg ambitios si nu in ultimul rand un sot si tata devotat familiei lui. Condoleante sincere familiei”, „Il omagiez pe prietenul meu Florin, militar in forțele speciale ale MPAN si sunt alaturi de intreaga lui familie in aceste momente triste! Sa ai ape line, Bâldâbâc!”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Drum lin, în sus spre cer, Florin!" Un parașutist de Mangalia a murit la 49 de ani, în timpul unui antrenament pe Aerodromul Ghimbav. Militarul avea doi copii