Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un paraşutist român a murit în timpul unui exerciţiu de antrenament, în Polonia. Sorin Constantin avea peste 4.000 de salturi

Un paraşutist român şi-a pierdut viaţa într-un cumplit accident, în timpul unui antrenament în Polonia.

De Monica Palade la 24.09.2022, 10:13

Accidentul a avut loc vineri dimineață în Longinówka, lângă Piotrków Trybunalski. În timpul săriturii, Sorin Constantin, şeful Aerodromului din Iaşi, în vârstă de 49 de ani, a murit, după ce paraşuta sa s-a încurcat de o alta a unui altui săritor. Cel din urmă, un polonez, a ajuns al spital în stare gravă.

Li s-au încurcat paraşutele

Constatările preliminare arată că în acea zi se antrenau 16 săritori. Nouă au sărit din avion, chiar înainte de accident. Patru în aer au creat o formațiune. Dintre cei patru, doar doi au aterizat în siguranță, informează reporterul Observator Clara Mihociu.

Vestea morţii lui Sorin Constantin E, cu o vastă experienţă în domeniu şi peste 4.000 de salturi, i-a şocat pe colegi. „Sorin Constantin E. s-a stins din viață într-un tragic accident de parasutism, în Polonia, unde se antrena pentru a pune voalura tricoloră într-o formație care intenționa să stabilească un nou record european. Comandant al Aeroclubului Teritorial Iași, instructor de parașutism cu toate calificarile și o experiență de peste 4000 de salturi, coordonatorul Lotului Național de Parașutism - lucru relativ pe cupolă, unul dintre membrii fondatori ai formației demonstrative Blue Wings, a fost mereu un model de profesionalism pentru toți cei din jur. Dumnezeu sa il ierte si să îl odihnească în pace!”, se arată pe pagina de Facebook "Parașutiștii la ei acasã.SKYDIVE". 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un paraşutist român a murit în timpul unui exerciţiu de antrenament, în Polonia. Sorin Constantin avea peste 4.000 de salturi