Antena Meniu Search
x

Un zbor spre moarte: Pilot de 40 de ani, mort după ce s-a prăbuşit cu planorul pe un câmp, în Bihor. O fetiţă de 4 ani a rămas orfană de tată 

Zbor fatal, în apropierea aerodromului din Ineu, judeţul Bihor. Un pilot, în vârstă de 40 de ani, unul dintre cei mai experimentaţi ai judeţului, şi nu numai, a murit după ce s-a prăbuşit cu planorul pe un câmp, în apropiere de o zonă locuită. 

de Redactia Observator

la 05.06.2023, 16:02

Vezi și

Ora 19 şi 3 minute. Un apel la 112 anunţă o tragedie. În apropierea Aerodromului Ineu, din judeţul Bihor, un planor s-a prăbuşit. Imediat, mai multe echipaje de intervenţie ajung la locul incidentului.

Camelia Roşca, ISU Crişana: Conform sesizării, un planor care se îndrepta spre Aerodromul Ineu s-a prăbuşit la câteva sute de metri distanţă de pista de aterizare.

Un impact extrem de violent

Aparatul s-a rupt în zeci de bucăţi, împrăştiate pe sute de metri. Pilotul, unul dintre cei mai experimentaţi aviatori din Oradea, şi nu numai, a murit pe loc.

Pe acelaşi subiect

Camelia Roşca, ISU Crişana: Din nefericire, pilotul, care era prins sub planor, nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia.

Bărbatul avea 40 de ani şi era controlor de trafic la punctul de control al aerodromului. Un pilot extrem de pasionat de munca sa, spun toţi cei care l-au cunoscut. De fapt, cam toate postările făcute pe pagina sa de socializare sunt legate de aparate de zbor. A participat prin toată ţara la evenimente aviatice. Inclusiv George Rotaru, președintele Federației Aeronautice Române, i-a apreciat activitatea. În urma lui a rămas o fetiţă de 4 ani. 

Localnicii, marcaţi de cele întâmplate

Localnicii din Ineu de Criș spun că în acest weekend au zburat mai multe planoare în zona aerodromului de la un complex privat.

Localnic: Zilnic sunt avioane pe sus. Şi din străinătate multe. Şi din alte judeţe. Şi avioane sunt multe. Acum parcă sunt prea multe.

Localnic: Şi la altitudine cam destul de joasă. Şi, na, e cam deranjant puţin. Când trage planorul în sus- zgomot. Şi, cam aici, unde e satul, se învârt.

Localnic: Pericol e! Crede-mă că eu mă tem, no!

Procurorii au cules toate probele de la faţa locului pentru a stabili ce anume a dus la prăbuşirea planorului, ţinând cont de experienţa pilotului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un zbor spre moarte: Pilot de 40 de ani, mort după ce s-a prăbuşit cu planorul pe un câmp, în Bihor. O fetiţă de 4 ani a rămas orfană de tată