Antena Meniu Search
x

Video Ipoteze despre cauza prăbuşirii planorului din Craiova, pilotat de o fată de 17 ani. Zbura singură pentru prima oară. "Nu avea ce să caute la înălţimea aia"

Accident cumplit la Craiova. O adolescentă de 17 ani, care lua cursuri de pilotaj, s-a prăbuşit cu planorul într-o curte. La sosirea medicilor, tânăra era conştientă, dar avea mai multe răni grave. Fata era la primul zbor singură. 

de Redactia Observator

la 09.10.2022, 19:13

Vezi și

Tânăra lua cursuri de pilotaj şi astăzi a zburat pentru prima dată singură. Doar că ceva nu a mers cum trebuie. La doar câţiva kilometri de aerodromul de pe care abia decolase, planorul s-a prăbuşit în curtea unei case dintr-un cartier al Craiovei. Din fericire, imobilul nu era locuit şi nu era nimeni în zonă la momentul impactului. 

Momentul prăbuşirii planorului. Ce spun martorii

"Eram în curte şi, la un moment dat, vă zic eu, nu prea avea altitudinea normală cu care trebuia să aterizeze. A şi dat în firele de înaltă tensiune, după care a ricoşat într-un garaj al vecinului. Şi automat s-a învârtit şi a căzut pe stradă acolo. Era o fetiţă. S-a spart carena planorului şi i-a ars părul deasupra", povesteşte un bărbat.

Carlinga planorului s-ar fi spart, spun martorii. Fata de la manşă avea mai multe răni grave. "A fost găsită o minoră în vârstă de aproximativ 17 ani, conştientă, cooperantă, cu politraumatisme, fiind transportată la spital pentru mai mule investigaţii medicale", a declarat Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt ISU Dolj.

Pe acelaşi subiect

Ipoteze despre cauza accidentului

Legea le permite tinerilor cu vârsta de cel puţin 16 ani să piloteze singuri un astfel de aparat de zbor. Specialiştii spun că de vină pentru incident ar putea fi o problemă tehnică sau o manevră greşită. "Nu avea ce să caute la înălţimea aia, să atingă acele fire. Ori o greşeală de pilotaj, ori o descendenţă mai puternică", spune George Rotaru, director şcoală de aviaţie.

Este al treilea incident din ultimele luni în care au fost implicate avioane uşoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ipoteze despre cauza prăbuşirii planorului din Craiova, pilotat de o fată de 17 ani. Zbura singură pentru prima oară. "Nu avea ce să caute la înălţimea aia"