Antena Meniu Search
x

Urs găsit mort la graniţa judeţelor Suceava şi Harghita, unde un cioban de 26 de ani a fost ucis într-un atac

Un urs a fost găsit mort, marţi, la graniţa judeţelor Suceava şi Harghita, autorităţile constatând că animalul a fost descoperit în apropierea zonei unde mai mulţi ciobani au fost atacaţi un urs în urmă cu zece zile. Atunci, un tânăr a murit şi un alt bărbat a fost rănit.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.08.2021, 16:13

Ursul brun european la răsăritul soarelui într-o pădure
Urs găsit mort la graniţa judeţelor Suceava şi Harghita, unde un cioban de 26 de ani a fost ucis într-un atac - Profimedia Images

Potrivit Poliţiei Judeţene Harghita, marţi, Poliţia Municipiului Topliţa a fost sesizată telefonic, de către reprezentanţii Ocolului Silvic Broşteni, judeţul Suceava, despre faptul că un paznic de vânătoare ar fi găsit un urs decedat, într-o zonă împădurită, aflată în apropierea limitei cu judeţul Harghita. 

"La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, fiind contactată şi Direcţia Sanitar Veterinară, pentru verificarea sesizării, iar în cazul confirmării acesteia, în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor decesului ursului şi luării măsurilor legale ce se impun”, a transmis IPJ Harghita, scrie news.ro.

Ciobani atacaţi de urs în zona cu pricina

Zona unde a fost găsit ursul decedat este în apropierea celei în care au fost atacaţi trei ciobani, în urmă cu zece zile. Un bărbat de 26 de ani şi-a pierdut viaţa atunci. Un urs a atacat o bovină în zona unei stâni, iar bărbatul respectiv şi alţi doi colegi au încercat să îl alunge. Un alt bărbat a fost rănit în urma evenimentului respectiv.

Atacurile urşilor au devenit din ce în ce mai dese, în ultimii ani. Prin urmare, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia urşii care pun în pericol viaţa oamenilor pot fi împuşcaţi fără aprobare de la Ministerul Mediului. Va fi suficientă doar deciza imediată a echipelor formate din autorităţi locale, jandarmi, vânători şi medici veterinari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Urs găsit mort la graniţa judeţelor Suceava şi Harghita, unde un cioban de 26 de ani a fost ucis într-un atac