Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Viktor Orban, primit la Băile Tușnad cu un chipiu de husar. "Moda în Transilvania". A ajuns la Vila Lac pentru o întâlnire cu Ciolacu

Viktor Orban a ajuns vineri dimineaţă la Vila Lac pentru o întâlnire informală cu premierul Marcel Ciolacu. Anterior, premierul ungar a publicat imagini pe conturile de social media cu primirea de care a avut parte azi-noapte la Băile Tuşnad. 

de Redactia Observator

la 26.07.2024 , 10:42

Viktor Orban a ajuns noaptea trecută la Băile Tuşnad pentru a participa în acest weekend la Universitatea de Vară unde este prezenţă constantă de mai mulţi ani. Liderul ungar a publicat pe conturile de social media imagini cu primirea din România. La Tuşnad a primit un chipiu de costum militar de husar.

Ulterior a postat o imaginie în care apare cu o pălărie bărbătească tradiţională şi ochelari de soare, împreună cu mesajul: "Moda în Transilvania".

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

În această dimineaţă, Orban a ajuns la Vila Lac, pentru o întâlnire informală cu premierul Marcel Ciolacu. Potrivit unor surse politice subiectul abordat va fi intrarea României în Schengen, având în vedere că Ungaria deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene semestrul acesta.

Boicotul asupra preşedinţiei ungare a Consiliului UE, cerut de Ursula von der Leyen drept sancţiune pentru că Viktor Orban a trădat unitatea UE şi s-a dus în vizită la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin şi la Beijing pentru a discuta cu Xi Jinping este sprijinit doar de 7 ţări.

Danemarca, Finlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Polonia şi Suedia au anunţat că nu-şi vor trimite miniştrii la reuniunile ministeriale informale ce se vor desfăşura la Budapesta iar şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a anunţat luni că următoarele reuniuni ale miniştrilor europeni de externe vor avea loc la Bruxelles în loc de Budapesta. 

Surse politice susțin că România nu va boicota reuniunile organizate de Ungaria deoarece avem nevoie de sprijin pentru finalizarea procesului de aderare la Schengen.

Viktor Orban, apariţii cu scandal în trecut la Tuşnad

Ultima întâlnire a celor doi a avut loc în aprilie anul acesta. Premierul Marcel Ciolacu a discutat, atunci, la Palatul Victoria, cu omologul ungar Viktor Orban despre priorităţile preşedinţiei ungare a Consiliului UE. Premierul Ungariei Viktor Orban s-a aflat atunci, la Bucureşti pentru a participa la Palatul Cotroceni la consultările privind Agenda Strategică a Uniunii Europene, împreună cu şeful statului Klaus Iohannis, preşedintele Consiliului European Charles Michel, prim-ministrul Belgiei Alexander De Croo şi prim-ministrul Republicii Croaţia Andrej Plenković. Şi anul trecut, tot în luna iulie, premierul României şi premierul Ungariei au avut o întâlnire informală. 

Cei doi premieri au discutat despre iniţierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele ţări. De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investiţiilor companiilor româneşti în Ungaria.

Anul trecut, la Tuşnad, Orban a afirmat în discursul său că a primit un document oficial de la MAE român în care i s-a scris ce subiecte nu poate aborda, el comentând în cheie ironică indicaţiile primite. El a amintit şi de susţinerea Ungariei pentru adrearea României la Spaţiul Schengen şi a precizat că românii ar trebui să ţină cont de faptul că "Ungaria susţine pe deplin cea mai mare ambiţie naţională actuală a României, aderarea la Schengen", şi că prioritatea programului preşedinţiei ungare a UE, în anul 2024, este obţinerea aderării României la Schengen.

"România are un premier nou, să trăiască, la multi ani! Un premier, o nouă şansă. De când sunt prim-ministru, este al 20-lea premier român", a mai declarat Orban atunci, referindu-se la Ciolacu. De asemenea, a reluat atacurile la adresa Uniunii Europene pentru că desfăşoară ceea ce el a numit o "ofensivă LGBTQ", dând asigurări că guvernul său naţionalist va proteja rădăcinile creştine ale ţării.

Discursul său a provocat reacţii la nivel diplomatic, dar şi reacţii politice în România. După încheierea evenimentului de la Tuşnad, Viktor Orban i-a mulţumit, într-o scrisoare, premierului român, Marcel Ciolacu, pentru întrevederea de la Bucureşti şi pentru că a asigurat ca Universitatea de vară de la Băile Tuşnad să se desfăşoare fără a fi tulburată.

"Aş dori să vă mulţumesc pentru că m-aţi primit la Bucureşti. Vă mulţumesc dumneavoastră şi autorităţilor române pentru că aţi asigurat securitatea Universităţii de vară de la Băile Tuşnad şi pentru că aţi făcut posibil ca discursul meu de astăzi să se desfăşoare în mod paşnic şi fără tulburări", i-a scris Viktor Orbán omologului său român.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Viktor Orban, primit la Băile Tușnad cu un chipiu de husar. "Moda în Transilvania". A ajuns la Vila Lac pentru o întâlnire cu Ciolacu