Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciolacu, fără rival la congresul PSD. Undă verde pentru Cotroceni, conturi reglate cu Firea și o nouă țintă - "ostașii galbeni"

Marcel Ciolacu a devenit, oficial, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Liderii social democraţi i-au dat azi binecuvântarea şi l-au reales în fruntea partidului într-un Congres plin de atacuri la adresa partenerilor de coaliţie şi a preşedintelui Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu a spus că s-a sfătuit cu duhovnicul său înainte de a intra în cursa pentru Cotroceni

de Redactia Observator

la 24.08.2024 , 19:36

"M-am consultat cu fiecare dintre dumneavoastră. M-am consultat cu oamenii obișnuiți. M-am sfătuit cu familia. Dar și cu părintele meu duhovnic. Este momentul să fac un pas în față", a declarat Marcel Ciolacu, la Congresul PSD.

Aşa a anunţat Marcel Ciolacu lansarea candidaturii la prezidenţiale. Şi a continuat în forţă, cu atacuri dure la adresa fostului şi actualul şef de stat. "Avem generații întregi care fac astăzi pasul spre maturitate, după ce și-au trăit copilăria și adolescența, între un președinte turnător și un președinte absent. Instituția prezidențială nu este nici un malaxor de tocat vieți și nici o agenție de turism personală", a declarat Ciolacu.

Liderii PSD au început deja campania și au pus tunurile pe actualii parteneri de guvernare.

Vezi și

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor fi adversari în cursa prezidenţială

Pe acelaşi subiect

"Să aducem cu picioarele pe pământ armatele de ostași galbeni. Se pretind un roi harnic de albine, cel mai bine se pricep să fure munca altora, Sunt de fapt niște viespi, specialiști în politici parazitare. Ca orice parazit, încearcă să își omoare nemilos gazda care i-a ținut în viață", a declarat Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD.

"România are nevoie să depășească cea mai mare criză, cea de încredere. În sală e Guvernul României, o parte din el, partea bună", a spus, la rândul lui, Mihai Tudose, preşedinte Consiliul Naţional PSD.

Însă liderii partidului ar vrea să împartă puterea cu liberalii şi după alegeri. Pentru Marcel Ciolacu, miza acestui scrutin este uriaşă.

PSD nu a mai dat președintele României de 24 de ani

Toţi liderii PSD au fost învinşi, de la Adrian Năstase şi până la Mircea Geoană, Victor Ponta şi Viorica Dăncilă. Apoi, toţi au pierdut şefia partidului. 

"Anul acesta PSD este într-o situație mult mai bună față de 2019, și chiar 2014 și 2009. Cred că Marcel Ciolacu a învățat din greșelile predecesorilor săi, va intră cu siguranță în turul 2", a spus Cristian Pîrvulescu, analist politic.

Odată cu lansarea în cursa pentru Cotroceni, Marcel Ciolacu a obtinut şi un nou mandat la şefia PSD, partid pe care îl conduce din 2019. "Mihai, Sorin, trimiteți-mă la Cotroceni, fiindcă altfel va fi greu să scăpaţi de mine", a glumit Ciolacu.

În anul 2000, când PSD câştiga pentru ultima dată alegerile prezidenţiale şi dădea şi premierul, Ciolacu abia îşi începea cariera în partid. Intra in politică pe un post de consilier local la Primăria din Buzau. A fost apoi, pe rând, consilier județean, prefect și viceprimar în municipiu. Pasul în politica mare l-a făcut în 2012, când a devenit deputat. 

Marea absentă de la congresul PSD, organizat la ROMEXPO, a fost Gabriela Firea

Învinsă la alegerile locale din Capitală, a pierdut postul de prim-vicepreședinte PSD, funcţie preluată de Daniel Băluţă. 

"Așa cum în toate componentele societății există competiții și rezultatele sunt cele care îți creează anvergură", a spus Daniel Băluţă, prim-vicepreşedinte PSD.

Gabriela Firea va păstra totuşi şefia organizaţiei PSD Bucureşti.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri politice » Ciolacu, fără rival la congresul PSD. Undă verde pentru Cotroceni, conturi reglate cu Firea și o nouă țintă - "ostașii galbeni"