Antena Meniu Search
x

Video "Cartierul milionarilor" din România, în care e 5.000 de euro mp, are o mare problemă: "Doar în mașină supraviețuiești"

Ar fi de așteptat ca în cel mai scump cartier din București siguranța să fie prioritară. În fond, de asta se plătesc sute de mii de euro pentru un apartament. Nu e cazul, însă, în Cartierul Francez. S-a construit atât de mult și de haotic, încât dacă ar izbucni un incendiu major pompierii s-ar uita neputincioși la flăcări. Pe străzile înguste nu încape nici măcar o autospecială de stingere de mici dimensiuni. Un material din seria Coșmar Residence.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 18.10.2022, 20:05

Vezi și

În cel mai scump cartier al Capitalei, siguranţa locuitorilor e mai puţin importantă decât luxul finisajelor. Cea mai recentă dovadă este incendiul de la blocul Persepolis din Cartierul Francez. Drumurile mult prea înguste îngreunează orice intervenţie a pompierilor în cazul unui foc. S-a construit haotic, fără să se ţină cont de reguli. Primăria Capitalei arată cu degetul spre Inspectoratul de Stat în Construcţii. Instituţia care ar trebui să vegheze asupra felului în care se construieşte dă vina pe primăria de sector. Iar aceasta se scuză: legea era prea blândă.

Coșmar Residence: În cazul unui incendiu, pompierii s-ar uita la flăcări. Nu au pe unde intra cu autospecialele

Incendiul care a mistuit etajele superioare ale blocului Persepolis se poate repeta oriunde, oricând în Cartierul Francez. Zona de lux care se întinde pe aproape 30.000 de metri pătraţi, la doi paşi de parcul Herăstrău, a fost şi este exploatată la maximum de dezvoltatorii imobiliari. 

Fiecare metru pătrat construit în cea mai scumpă zonă a Capitalei costă, în medie, 5.000 de euro. Aşa că, niciun petic de pământ nu rămâne nefolosit. 

Pe acelaşi subiect

Mario Kuibuş, arhitect: S-a vrut repede şi cu eficienţă speculativă maximă. 

Lidia, proprietar locuinţă Cartierul Francez: Oribil, oribil, foarte prost. Străzi înguste. Nu ai cum să mergi pe trotuar, trebuie să mergi pe stradă. Doar în maşină supravieţuieşti. 

Fix de teama unui incendiu, această proprietară a preferat să îşi închirieze apartamentul. 

Lidia, proprietar locuinţă Cartierul Francez: Înainte au fost căsuţe mici, erau uliţe, dar ei au aprobat ditai căsoaiele de la primărie. Atât este un drum. 

Andreea Milea, reporter Observator: Cele mai multe artere din acest cartier sunt atât de înguste încât pompierii abia dacă au acces. Pe lângă faptul că drumurile sunt înguste sunt parcate şi maşini, pe de-o parte şi pe cealaltă, astfel că o autospecială mică de pompieri, care are nevoie de un drum lat de 5 metri şi jumătate, nu încape. 

Cartierul în care fiecare construieşte cum vrea e un coşmar şi pentru curieri şi poştaşi. Adresele sunt amestecate, am găsit blocuri unul lângă altul, dar cu adrese pe străzi diferite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Exclusiv Observator » "Cartierul milionarilor" din România, în care e 5.000 de euro mp, are o mare problemă: "Doar în mașină supraviețuiești"