Antena Meniu Search
x

Video Corespondență din Ucraina. Echipa Observator, sfătuită să "părăsească de urgență Kievul", chiar înainte de a ajunge

Soldaţii ucraineni rezistă, luptele sunt din ce în ce mai intense, iar marea miză pentru ambele tabere este acum capitala ţării. Echipa Observator a încercat astăzi să ajungă în Kiev, a fost obligată să se întoarcă.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 25.02.2022, 20:57

Vezi și

Laurențiu Rădulescu, trimis special în Ucraina: A fost o zi cumplită, am putea spune, pentru că luptele dintre armata ucraineană și cea rusă sunt duse pe foarte multe fronturi și există un dezechilibru clar din toate punctele de vedere. Noi zilele trecute eram în Mariupol, dar am ieșit din acea zonă dintr-un motiv foarte simplu: în urmă cu puțin timp am primit o informație conform căreia tancurile rusești au intrat în Mariupol. Se dau lupte grele acolo, Mariupol cel mai probabil va cădea în următoarele ore, pe timpul nopții. Am încercat cumva să fim în siguranță, am ieșit pe ultima cale de ieșire cu dorința de a merge spre Kiev. Undeva la aproximativ o oră, o oră și jumătate de Kiev am fost sfătuiți, ca jurnaliști, citez, să părăsim imediat Kievul. Acesta a fost sfatul pe care l-am primit de la autoritățile din acea zonă. Acum suntem undeva la 100-150 de kilometri de Capitala Ucrainei. Sunt drumuri închise, foarte multe avanposturi militare care se mută, se retrag spre Kiev. Capitala a fost consolidată din punct de vedere militar, se așteaptă o noapte foarte grea. Din orașul în care transmitem teama de război este evidentă. În zona centrală nu există iluminat public, iar oamenii au fost sfătuiți ca, la lăsarea întunericului, să nu lase luminile aprinse pentru că ar putea fi atacați. La noapte lucrurile ar putea degenera.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a intrat în ziua a doua

A doua zi de război în Ucraina. Potrivit autorităţilor ucrainene, aproape 3.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi, informaţie negată de Moscova. Capitala Kiev a fost atacată cu rachete balistice, susţine un consilier al Guvernului ucrainean. Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, este de părere că el este ţinta numărul 1 şi acuză comunitatea internaţională că ucrainenii au fost lăsaţi singuri să-şi apere ţara.

Kremlinul anunţă că ar putea trimite o delegaţie la Minsk, pentru a negocia cu Ucraina, în vreme ce Putin le cere militarilor ucraineni "să preia puterea" la Kiev. NATO activează Forţa de reacţie pentru a riposta la orice situaţie de "urgenţă" şi cere Rusiei să înceteze "imediat" operaţiunea militară din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Exclusiv Observator » Corespondență din Ucraina. Echipa Observator, sfătuită să "părăsească de urgență Kievul", chiar înainte de a ajunge