Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator din Laponia: Revelionul în ţara lui Moş Crăciun are gust de carne de ren şi de brânză cu dulceaţă

Revelionul în ţara lui Moş Crăciun are gust de carne de ren şi de brânză cu dulceaţă. Finlandezii nu pregătesc ţinute strălucitoare pentru marea petrecere, mai ales că temperaturile sunt cu multe grade sub minus. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 31.12.2023, 20:06

Vezi și

"Bun găsit din țară în care iarnă este încă la ea acasă! În Laponia finlandeză Revelionul e diferit: un pic înghețat - de ce? Sunt minus 15 grade în acest moment și, chiar și așa, încă sunt turiști pe pârtie. Una dintre ciudățeniile locului este că în sezonul de iarnă sunt de până la trei ori mai mulți turiști decât locuitori în Levi care vin în special pentru ski, dar și pentru a trăi câteva zile pe tărâmurile înzăpezite acasă la Moș Crăciun.

Petrecerea în noaptea de Revelion va fi una în stil scandinav, fără ținute de gală, așa că-mi voi păstra salopetă de ski, e foarte frig, credeți-mă! De la ora 21 începe cină festivă - mâncarea este tradițională din Laponia, ren, somon și brânză specifică locului cu dulceață. Așteptăm focul de artificii - și va transmitem de pe acum, din tărâmul mitologiei nordice - cele mai bune urări pentru anul care vine!", a transmis reporterul Observator Bianca Iacob.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Exclusiv Observator » Corespondență Observator din Laponia: Revelionul în ţara lui Moş Crăciun are gust de carne de ren şi de brânză cu dulceaţă