Antena Meniu Search
x

Video EXCLUSIV. Un nou drum expres va fi inaugurat în România. 19 kilometri au costat 500 de milioane de lei

Se deschide un nou drum expres în România! Şoseau care face legătura între centura municipiului Oradea şi autostrada Transilvania este aproape gata. Primele maşini ar putea circula pe asfaltul proaspăt turnat chiar luna aceasta. Echipa Observator a testat în exclusivitate drumul de 19 kilometri care a costat peste 500 de milioane de lei. 

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 21:42

Vezi și

Se montează ultimele şuruburi şi se pun la punct ultimele detalii la drumul expres care leagă Oradea de A3. Are 12 poduri și pasaje, dar și 3 noduri rutiere. 

Iulia Pop, reporter Observator: Nu suntem pe o autostradă, deși așa arată, ci pe singurul drumul expres construirt în vestul țării. Leagă centura municipiului Oradea de A3. Are în total 19 kilometri, din care 13 sunt cu profil de drum expres, iar 6 kilometri, drum național cu două benzi pe sens și separatoare.

Drumul de 19 kilometri a costat peste 500 de milioane de lei

Lucrările, finanţate din bani europeni, au început în primăvara anului 2022. Vor fi finalizate cu puțin înaintea termenului oficial asumat.

Pe acelaşi subiect

Iulia Pop, reporter Observator: Potrivit constructorului, lucrările sunt gata în proporție de 96%. Mai trebuie finalizate marcajele rutiere și montate indicatoare. Săptămâna viitoare vine comisia de recepție şi dacă totul este în regulă, în 2 saptamani se poate deschide circulația.

Drumul expres îi va scuti pe şoferii de camioane de intrarea prin Oradea, iar pe locuitori de aglomeraţie şi poluare.

Mihai Iuga, reprezentant legal al DRDP Cluj: Drumul asigură legătura între zona de Vest a municipiului Oradea şi autostrada Transilvania, va colecta traficul spre ieşirea şi intrarea în ţară de DN1, Cluj-Oradea, dar şi pe DN76, Deva- Oradea.

Porțiunea face parte din viitoarea conexiune rapidă până la Arad. Un traseu de 120 de km, intrat in licitatie. Valoarea estimata a proiectului este de 8,5 miliarde de lei. În prezent România are 1.004 kilometri de autostradă și 72 de kilometri de drum expres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Exclusiv Observator » EXCLUSIV. Un nou drum expres va fi inaugurat în România. 19 kilometri au costat 500 de milioane de lei