Antena Meniu Search
x

145 de deținute au evadat după ce s-au năpustit asupra gardienilor, într-o închisoare din Haiti. Un polițist a fost ucis

145 de deținute au reușit să evadeze dintr-o închisoare pentru femei, în Haiti. Informația a fost a fost confirmată de șeful administrației penitenciarelor din țară, potrivit publicației L'essentiel, care citează AFP. În timpul incidentelor, un polițist a fost ucis.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.09.2022, 09:23

145 de deținute au evadat după ce s-au năpustit asupra gardienilor, într-o închisaore din Haiti. Un polițist a fost ucis - paudal.com

"La momentul producerii evenimentelor, în închisoare se aflau 230 de deţinute, dintre care 145 au reuşit să evadeze", a declarat inspectorul general Pierre René François, șeful administrației penitenciarelor. Acesta a precizat că un poliţist a fost ucis. "Din cele 145 de deţinute care au fugit, trei au fost prinse, în timp ce una a decedat. A avut dificultăţi de respiraţie pentru că suferea de astm", a adăugat oficialul.

Primele concluzii ale anchetei dezvăluite de Pierre René François arată că unul dintre gardieni ar fi "comis imprudenţa de a deschide blocul de detenţie, în timp ce numărul de gardieni era insuficient". 

"Deţinutele s-au aruncat asupra agenţilor, i-au imobilizat și au fugit", a raportat șeful penitenciarelor, care a precizat că avizele de căutare vor fi publicate în curând.

Un polițist a fost ucis

În timpul incidentelor, trei ofițeri au fost răniţi, iar un altul a fost ucis într-o secţie de poliţie situată nu departe de închisoare, de către agresori care împiedicau forţele de securitate să recapete controlul asupra închisorii. Circumstanţele extrem de confuze ale atacului explică întârzierea cu care a fost cunoscut acest bilanţ. 

Evadările masive de acest tip nu sunt neobişnuite în Haiti, unde sunt favorizate de corupţia generalizată şi de organizarea defectuoasă a instituţiilor. Supraaglomerarea închisorilor este, de asemenea, un flagel naţional. Închisoarea unde a avut loc evadarea în masă este situată în oraşul Cabaret, pe coasta de vest, la periferia nordică a capitalei Port-au-Prince.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 145 de deținute au evadat după ce s-au năpustit asupra gardienilor, într-o închisoare din Haiti. Un polițist a fost ucis