Antena Meniu Search
x

33 de milioane de oameni au fost afectați de inundaţiile devastatoare din Pakistan. Peste 900 de persoane au murit

Peste 33 de milioane de oameni au fost afectați de ploile și inundațiile istorice care au măturat Pakistanul, a declarat ministrul climatului al țării, potrivit BBC.

de Maria Dogaru

la 26.08.2022, 14:44

Din iunie, peste 900 de oameni au murit în ploile musonice și inundațiile care continuă să doboare recorduri meteo.

Pakistanul se luptă cu un dezastru umanitar de proporții

Ministrul Climei din Pakistan a declarat că guvernul se luptă cu un „dezastru umanitar de proporții epice indus de climă”. Națiunea lipsită de bani a cerut ajutor internațional suplimentar. Ministrul Climei, Sherry Rehman, a spus că țara trece acum prin al optulea ciclu de muson „în timp ce în mod normal țara are doar trei până la patru cicluri de ploaie”. Procentele sunt șocante”, a spus ea.

De la începutul sezonului estival, mai multe cicluri musonice au lovit Pakistanul, provocând inundații uriașe care au distrus peste 400.000 de case în toată țara. Cel puțin 184.000 de persoane au fost strămutate și forțate să se evacueze în taberele de ajutorare în acest timp, a declarat, joi, agenția ONU de ajutor în caz de dezastre, OCHA (Oficiul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare).

Pe acelaşi subiect

15% din populația Pakistanului a fost afectată de ploile torențiale

Acesta a remarcat o cifră mai mică, de trei milioane de oameni, care au fost afectate de dezastrul natural până acum. Cu toate acestea, ministrul pakistanez pentru planificare și dezvoltare, Ahsan Iqbal, a declarat anterior că aproximativ 30 de milioane de oameni, sau aproximativ 15% din populație, au fost afectați. Sudul Pakistanului a fost cel mai grav afectat de ploi, în special provincia Sindh, care a primit de aproape opt ori mai mare decât media ploilor din august.

Doamna Rehman a declarat joi că autoritățile locale au cerut un milion de corturi pentru a găzdui persoanele strămutate. „Trăim într-o trăsură cu copiii noștri, deoarece acoperișul de noroi al casei noastre curge. Unde putem merge? Jgheaburile sunt revărsate, iar curtea noastră este plină de apă. Casele și aleile noastre s-au transformat într-un coș de gunoi plutitor", a declarat o femeie care a fost afectată de inundații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » 33 de milioane de oameni au fost afectați de inundaţiile devastatoare din Pakistan. Peste 900 de persoane au murit