Antena Meniu Search
x

James Franco va plăti despăgubiri de 2 milioane de dolari în dosarul în care este acuzat de comportament sexual inadecvat

Actorul şi regizorul James Franco a acceptat să plătească despăgubiri în valoare de 2,2 milioane de de dolari pentru soluţionarea unui proces în care este acuzat de foste cursante ale şcolii sale pentru adoptarea unui comportament sexual neadecvat.

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 16:10

James Franco actor şi regizor
Actorul James Franco va plăti despăgubiri de 2 milioane de dolari - Profimedia

Sarah Tither-Kaplan și Toni Gaal, care au urmat școala de actorie Studio 4 ce îi aparţine lui Franco, l-au dat în judecată în Los Angeles, în octombrie 2019 după ce au pretins că actorul ar fi avut un comportament sexual complet neadecvat faţă de acestea, transmite BBC.

De asemenea, o plângere formulată împotriva inculpatului îl acuză pe actor că ar fi abuzat de funcţie pentru a facilita anumite oportunităţi pentru câteva roluri din filmele sale. În acest caz, studentele au susţinut că au fost victime ale fraudei, întrucât au plătit taxa şcolii de actorie, în tot acest timp fiind intimidate şi abordate în contexte sexuale.

Actorul promitea fetelor apariţii în diverse producţii, totul în schimbul exploatărilor sexuale

Zvonurile despre acordul actorului cu cele două reclamante au apărut încă din luna februare, însă ele au fost confirmate oficial abia miercuri. Dosarele din instanţă legate de acest caz confirmă că soluţia propusă va fi prezentată unui judecător pentru a decide dacă aceasta va fi aprobată. Dacă decizia va fi semnată de către judecător, Tither-Kaplan va primi despăgubiri în valoare de 670.000 de dolari, în timp ce Gaal, cea de-a doua reclamantă va încasa peste 220.000 de dolari

Tither-Kaplan și Gaal au declarat în dosarul depus în 2019 că Franco a încercat să „creeze un grup de tinere care au fost supuse exploatării sexuale personale și profesionale, sub pretextul formării profesionale." Actorul a fost acuzat că a abuzat de funcţia sa pentru a le obliga pe studente să participe la scene de sex, lucru care ulterior le-ar fi putut garanta diverse roluri în filmele regizate de acesta. Franco a negat afirmațiile de la acea vreme, avocații săi descriindu-i pe cei care discutau pe baza acestui subiect, drept „prost informați”.

Regizorul este extrem de cunoscut pentru colaborarea sa cu Seth Rogen, inclusiv în filme precum “Sausage Party”, “The Interview” și “This Is The End”. Franco a regizat, de asemenea, mai multe filme, inclusiv “The Disaster Artist”. El a fost nominalizat la Oscar în 2011 pentru cel mai bun actor, pentru rolul său principal în “127 hours”, regizat de Danny Boyle.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » James Franco va plăti despăgubiri de 2 milioane de dolari în dosarul în care este acuzat de comportament sexual inadecvat