Meniu
Search
x

Alaska lovită de cea mai puternică furtună din ultimele decenii. Case luate de apă în urma ploilor abundente

Rafale de vânt, valuri extreme și ploi abundente.O furtună cu o forță neobișnuită lovește vestul peninsulei Alaska, provocând valuri uriașe și inundații care au luat unele case, au anunțat sâmbătă serviciile meteorologice americane (NWS). "Rămășițele lui taifunului Merbok vor lovi vestul Alaskăi (...) în weekend, cu valuri extreme, rafale de vânt cu forța uraganelor, eroziuni de coastă și ploi severe". Meteorologii atrag atenția și asupra unui risc crescut de inundații în zonă, notează Le Parisien.

De Redactia Observator la 18.09.2022, 11:33

"Aceasta este cea mai puternică furtună de toamnă timpurie pe care Marea Bering a văzut-o în 50 de ani", a declarat Rick Thoman, cercetător la Universitatea din Alaska. În satul de coastă Golovin, "apa înconjoară școala, locuințele sunt inundate, cel puțin două case plutesc", au transmis serviciile municipale din Fairbanks, al doilea oraș ca mărime din Alaska.

Imaginile postate pe rețelele de socializare prezintă pagube considerabile. Televiziunile din Statele unite au prezentat un videoclip care arată o casă plutind pe un râu înainte de a se bloca sub un pod.

Pe acelaşi subiect

Au fost înregistrate rafale de vânt de până la 145 km/h, potrivit meteorologilor, care prognozează altele și mai puternice. Avertizarea de inundații a rămas în vigoare până la ora 10:00 sâmbătă  în zonele de coastă din sud și până la ora 8:30 duminică în regiunile nordice, unde se îndreaptă furtuna.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Alaska lovită de cea mai puternică furtună din ultimele decenii. Case luate de apă în urma ploilor abundente