Antena Meniu Search
x

Armata israeliană a încercuit oraşul Gaza din toate părţile

Război Israel - Hamas. Armata israeliană a anunţat joi seară că a încercuit oraşul Gaza din toate părţile, la o săptămână de la începrea atacurilor terestre asupra Fâşiei Gaza împotriva grupării Hamas, relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 02.11.2023, 22:21

Armata israeliană a încercuit oraşul Gaza din toate părţile, anunţă IDF
Armata israeliană a încercuit oraşul Gaza din toate părţile, anunţă IDF - Profimedia

''Soldaţii noştri au realizat încercuirea oraşului Gaza, centrul organizaţiei teroriste Hamas'', a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF, denumirea oficială a armatei israeliene), Daniel Hagari.

Armata israeliană a ucis joi peste 130 de terorişti

El a precizat că 332 de soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict cu militanţii Hamas. De asemenea, reprezentantul IDF a menţionat că soldaţii israelieni au ''eliminat'' joi peste 130 de terorişti.

În timpul operaţiunii terestre din Fâşia Gaza, forţele israeliene au distrus infrastructuri ale Hamas şi o cantitate mare de arme. Aviaţia israeliană a sprijinit ofensiva şi a atacat mai multe centre de comandă şi control ale mişcării islamiste palestiniene. În zone civile a fost ţintită ''infrastructura teroristă'', a adăugat armata israeliană.

Pe acelaşi subiect

Anterior, aceasta anunţase că de la începerea războiului contra Hamas a atacat peste 12.000 de ţinte din Fâşia Gaza.

Peste 200 de persoane au fost răpite de Hamas

Intrat joi în a 27-a zi, războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a fost declanşat de atacul terorist de o amploare şi cruzime fără precedent lansat în 7 octombrie de Hamas asupra sudului Israelului. Atacul s-a soldat cu moartea a peste 1.400 de persoane, majoritatea civili.

Conform autorităţilor israeliene, 242 de persoane au fost răpite de Hamas şi duse în Fâşia Gaza. Până în prezent au fost eliberate patru femei dintre aceşti ostatici.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat joi că 9.061 de persoane au decedat în Fâşia Gaza în timpul contraofensivei lansate de Israel după atacul terorist al Hamas din 7 octombrie.

În Cisiordania, aproape 130 de palestinieni au fost ucişi de soldaţi sau colonişti israelieni începând din 7 octombrie, conform Autorităţii Palestiniene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Armata israeliană a încercuit oraşul Gaza din toate părţile