Antena Meniu Search
x

Beijingul le interzice oficialilor să mai folosească iPhone chiar înainte de lansarea unor noi produse Apple

Beijingul a ordonat oficialilor săi să nu folosească iPhone-urile produse de Apple și alte dispozitive ale mărcilor străine la muncă sau să le aducă la birou. Ordinele ar fi venit, după cum susțin sursele citate de Reuters, de la eșaloanele superioare ale puterii. Totuși, jurnaliștii subliniază că nu este încă clar dacă acestea vizează toți birocrații.

de Adrian Popovici

la 06.09.2023, 14:52

Beijingul le interzice oficialilor să mai folosească iPhone chiar înainte de lansarea unor noi produse Apple - Shutterstock

Informațiile despre interzicerea iPhone-urilor vin cu puțin timp înainte de unui viitor eveniment al Apple în care, după cum cred specialiștii și fanii brandului, ar putea fi anunțată o nouă generație de smartphone-uri. După cum arată datele, China este una dintre cele mai mari piețe ale gigantului tehnologic și sursa a aproximativ 20% din veniturile sale.

Momentan, publicațiile occidentale au putut confirma faptul că interdicția pe care trebuie să o respecte oficialii chinezi vizează doar iPhone-urile, fără a putea stabili dacă ar putea fi extinsă și asupra altor producători străini.

De mai bine de un deceniu, China a făcut eforturi constante pentru a-și limita dependența de tehnologia din străinătate. Din această cauză, beijingul a susținut producția locală de semiconductori și le-a cerut firmelor cu care lucrează, în special băncilor, să folosească software de producție națională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Beijingul le interzice oficialilor să mai folosească iPhone chiar înainte de lansarea unor noi produse Apple