Antena Meniu Search
x

Boeing încetineşte brusc producţia pentru avioanele 737. Şi Airbus se pregăteşte pentru o întrerupere pe termen scurt

Boeing le-a spus furnizorilor că amână cu trei luni o etapă cheie de producţie pentru familia sa de avioane 737, au declarat două surse din industrie, deoarece continuă să se lupte cu o criză care afectează producţia, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 17.06.2024 , 09:08

Boeing încetineşte brusc producţia pentru avioanele 737. Şi Airbus se pregăteşte pentru o întrerupere pe termen scurt
Boeing încetineşte brusc producţia pentru avioanele 737. Şi Airbus se pregăteşte pentru o întrerupere pe termen scurt - Shutterstock

Un nou program al furnizorilor Boeing comunicat industriei prevede ca producţia de avioane 737 trebuie să ajungă la 42 pe lună în septembrie, comparativ cu ţinta anterioară de a atinge această producţie în iunie, au spus sursele. Boeing nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Producţia de avioane Boeing a încetinit brusc în faţa controlului sporit din partea autorităţilor de reglementare, companiilor aeriene şi parlamentarilor, în urma unui incident din ianuarie, când un panou de uşă al unui avion nou al Alaska Airlines s-a desprins în timp ce se afla în aer. Programul principal al furnizorilor Boeing stabileşte aşteptările pentru momentul în care furnizorii ar trebui să fie la o anumită rată de producţie.

Analiştii spun că nu reflectă neapărat producţia reală care a rămas în urmă din cauza unui amestec între controlul autorităţilor de reglementare şi constrângeri de aprovizionare. Cu toate acestea, decizia Boeing de a amâna ţinta este un indiciu că se aşteaptă că presiunile de aprovizionare nu se vor reduce.

Articolul continuă după reclamă

Şi Airbus se pregăteşte pentru o întrerupere

Pe acelaşi subiect

Rivalul Airbus, cel mai mare producător de avioane din lume, se pregăteşte, de asemenea, pentru o întrerupere constantă a producţiei, pe termen scurt, pe fondul penuriei de piese şi forţei de muncă, a informat Reuters luna trecută.

Noul program al furnizorilor Boeing prevede ca producţia să ajungă la 47 pe lună în martie 2025. Producţia ar ajunge la 52 de avioane pe lună în septembrie 2025.

Compania a declarat luna trecută că va arde mai degrabă decât să genereze numerar în 2024, iar livrările nu vor creşte în al doilea trimestru, aşa cum se aştepta iniţial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Boeing încetineşte brusc producţia pentru avioanele 737. Şi Airbus se pregăteşte pentru o întrerupere pe termen scurt