Antena Meniu Search
x

Ce a provocat CATASTROFA AVIATICĂ în care au murit jucătorii echipei Chapecoense. ULTIMELE MOMENTE din avion, înainte de păbușire (AUDIO)

Tragedia aviatică produsă luna trecută în Columbia, în care și-au pierdut viața 71 de oameni, înclusiv majoritatea jucătorilor de la echipa braziliană de fotbal Chapecoense, a fost cauzată de o eroare umană, anunță anchetaorii citați de BBC News. 

Tragedia aviatică produsă luna trecută în Columbia, în care și-au pierdut viața 71 de oameni, înclusiv majoritatea jucătorilor de la echipa braziliană de fotbal Chapecoense, a fost cauzată de o eroare umană, anunță anchetaorii citați de BBC News

Oficialii columbieni susțin că nu a existat nicio problemă tehnică şi au acuzat pilotul, compania aeriană şi autorităţile boliviene de reglementare a curselor aeriene. O înregistrare audio dată publicității indica deja că aeronava rămăsese fără combustibil.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Rezultatele preliminare ale anchetei columbiene au arătat că pilotul nu a realimentat în drum spre Medellin, destinaţia zborului, şi a anunţat prea târziu problemele provocate de lipsa de combustibil.

Avionul, operat de compania boliviană LaMia, s-a izbit de un munte în apropiere de Medellin, în Columbia. Doar șase persoane care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Gustavo Vargas Gamboa, directorul executiv al LaMia, a fost trimis la închisoare la începutul acestei luni și urmează a fi judecat pentru ucidere din culpă și alte fapte. 

Fiul său, Gustavo Vargas Villegas, un fost oficial din cadrul autorității aviatice din Bolivia, este de asemenea închis și urmează a fi judecat pentru trafic de influență în autorizarea licenței pentru avionul care s-a prăbușit. 

Dosare penale au fost deschise și împotriva co-proprietarului LaMia, Marco Antonio Rocha Benegas, care s-a ascuns, și a controlorului de trafic aerian Celia Castedo, care a fugit din Bolivia după accident și încearcă să obțină azil în Brazilia.

Pilotul, Miguel Quiroga, care era şi acţionar în companie, a murit în accident.

Avionul RJ-85 cu care echipa de fotbal Chapecoense se deplasa în Columbia pentru finala Cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional s-a prăbuşit, în 28 noiembrie, în apropiere de Medellin, după ce pilotul a raportat o problemă de natură electrică.

În accident au murit 71 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ce a provocat CATASTROFA AVIATICĂ în care au murit jucătorii echipei Chapecoense. ULTIMELE MOMENTE din avion, înainte de păbușire (AUDIO)