Antena Meniu Search
x

Video Cea mai mare macara operaţională a ajuns în Baltimore. Echipajele, nevoite să taie bucată cu bucată podul, care are o greutate de peste 3.000 de tone

Cea mai mare macara operaţională a ajuns în Baltimore unde va începe să cureţe resturile podului care s-a prăbuşit în urmă cu câteva zile. Macaraua nu poate ridica decât 1000 de tone, iar echipajele vor trebui să taie bucată cu bucată podul care a căzut peste navă. Vor fi trimise mult mai multe ajutoare în următoarele săptămâni. Iar preşedintele Joe Biden va vizita în curând portul. 

de Redactia Observator

la 30.03.2024, 10:00

Vezi și

La scurt timp după ce podul din Baltimore s-a prăbuşit, cea mai mare macara operațională de pe coasta de est a Statelor Unite a fost adusă în port pentru a curăţa resturile. Ajunsă acolo joi noaptea, macaraua nu poate ridica decât 1000 de tone lucru ce dă bătăi de cap echipajelor.

Wes Moore, guvernator Maryland: Cea mai mare parte, şi una dintre provocări, este că podul, care este deasupra navei acum, are o greutate între 3.000 şi 4.000 de tone. Echipa noastră trebuie să-l taie în bucăţi într-un mod sigur, responsabil şi eficient înainte să poată să scoată bucăţile din apă. 

Şapte macarale, zece remorchere, nouă barje, opt nave şi cinci bărci ale Gărzii de Coastă, aşteptate în Baltimore

Operaţiunile vor începe în această dimineaţă şi sunt aşteptate mai multe ajutoare în următoarele săptămâni: şapte macarale, zece remorchere, nouă barje, opt nave şi cinci bărci ale Gărzii de Coastă. 

Pe acelaşi subiect

Wes Moore, guvernator Maryland: Pentru o operaţiune de recuperare atât de complexă şi, să fim sinceri, pentru o operaţiune de salvare fără precedent, trebuie să faci planuri pentru fiecare moment în parte şi pentru fiecare moment în care încerci să muţi o bucată din resturi. 

Inclusiv preşedintele Joe Biden a anunţat că va merge în Baltimore săptămâna viitoare pentru a vedea pagubele din urma tragicului incident. Guvernul american a aprobat o sumă de 60 de milioane de dolari pentru a fi curăţată zona şi pentru începerea reconstrucţiei podului. 

Din opt muncitori, doar doi au putut fi salvaţi. Toți erau migranți din Mexic și America Centrală

Podul s-a prăbuşit marţi după ce o navă cargo s-a izbit violent de acesta. La acel moment, opt muncitori se aflau acolo şi numai doi au putut fi salvaţi. Alte două trupuri neînsufleţite au putut fi recuperate însă ceilalţi patru oameni sunt încă de negăsit. Toți erau migranți din Mexic și America Centrală, iar ieri, mai mulţi muncitori veniţi din afară au ţinut un moment de reculegere pentru ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Cea mai mare macara operaţională a ajuns în Baltimore. Echipajele, nevoite să taie bucată cu bucată podul, care are o greutate de peste 3.000 de tone