Antena Meniu Search
x

Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York. Poate avea loc un nou proces în cazul "MeToo"

Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein a fost anulată de curtea de apel din New York. Decizia în procesul celebru din seria "Me Too" a fost luată în 2020. Un nou proces pe această temă ar putea avea loc în SUA.

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 17:38

Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York. Hotărârea deschide un capitol dureros
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York. Hotărârea deschide un capitol dureros - Profimedia Images

Un tribunal din New York a anulat condamnarea lui Harvey Weinstein din 2020. Instanța a decis că poate avea loc un nou proces în cazul de referință "MeToo", potrivit Sky News.

Cea mai înaltă instanță a statului a constatat că judecătorul de la proces l-a dezavantajat pe fostul magnat al filmului cu anumite hotărâri, inclusiv printr-o decizie de a lăsa unele femei care nu făceau parte din caz să depună mărturie.

Acuzațiile care-l vizează pe Harvey Weinstein au fost lansate în 2017. Ulterior, acestea s-au înmulțit și au provocat fenomenul cunoscut sub titulatura "Me Too". 

Hotărârea Curții de Apel de stat redeschide un capitol dureros

"Concluzionăm că instanța de fond a admis în mod eronat mărturia despre presupuse acte sexuale anterioare fără acuzații împotriva altor persoane decât reclamanții infracțiunilor subiacente", se arată în decizia instanței 4-3, potrivit AP News. "Remediul pentru aceste erori flagrante este un nou proces". 

Hotărârea Curții de Apel de stat redeschide un capitol dureros în socoteala Americii cu comportamentul sexual inadecvat al unor figuri puternice – o eră care a început în 2017 cu un val de acuzații împotriva lui Weinstein. Acuzatorii săi ar putea fi din nou forțați să-și spună din nou poveștile pe tribuna martorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York. Poate avea loc un nou proces în cazul "MeToo"