Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord mobilizeaza lansatoare de rachete la frontiera

Coreea de Nord a mobilizat baterii noi de lansatoare de rachete la frontiera, capabile sa loveasca tinte situate dincolo de Seul, a anuntat agentia sud-coreeana de presa Yonhap

Agentia sud-coreana de presa Yonhap a anuntat ca unitati de artilerie nord-coreene au fost reperate inlocuind o serie de baterii de rachete cu o versiune modernizata, conform Mediafax. Noile lansatoare de rachete multiple, cu o raza de actiune maxima de 70 de kilometri, ar putea sa atinga tinte situate dincolo de capitala sud-coreeana, afirma agentia, citand un oficial guvernamental sub protectia anonimatului.

Ministerul Apararii de la Seul a refuzat sa confirme informatia. Coreea de Nord dispune, in total, de aproximativ 5.100 de lansatoare de rachete multiple, potrivit unor informatii militare. Phenianul cauta sa isi modernizeze vechile lansatoare de rachete multiple, un lucru care constituie o grava amenintare la adresa securitatii vecinului sau din sud.

In anul 2010, Coreea de Nord a bombardat cu lansatoare de rachete multiple o insula sud-coreeana situata in apropierea frontierei contestate, in Marea Galbena, omorand patru persoane.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord mobilizeaza lansatoare de rachete la frontiera