Antena Meniu Search
x

Video Creștere explozivă a cazurilor de coronavirus în Marea Britanie. Guvernul caută soluţii de avarie

Noul val al pandemiei ameninţă să scape de sub control în Marea Britanie. Peste 57.000 de infectaţi au fost raportaţi în ultimele 24 de ore, un record de la începutul pandemiei. Aşa că se ia în calcul schimbarea strategiei de vaccinare. Oficalii vor să permită vaccinarea oamenilor cu doze diferite de vaccin. Doar că specialiştii sunt împotriva acestei idei.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 03.01.2021, 20:18

Vezi și
  • 57.000 de infectări cu SARS-CoV-2 în Marea Britanie, în doar 24 de ore.

Cea mai mare campanie de vaccinare din toate timpurile este în plină desfăşurare în Marea Britanie. Sute de mii de doze din vaccinul Oxford-AstraZeneca sunt distribuite în spitale. Mai ieftin şi uşor de gestionat, al doilea vaccin aprobat de Regat, după cel realizat de Pfizer, va începe să fie administrat de mâine.

George Findlay, director de spital: Suntem pregătiţi şi sperăm să vaccinăm cât mai mulţi oameni posibil. Dar estimăm că vom atinge cel puţin câteva sute de persoane pe zi, pentru început, şi acest număr va creşte cu fiecare zi.

Autorităţile au vaccinat deja cu prima doză un milion de oameni. Fiecare persoană ar trebui să primească două doze din acelaşi vaccin, la un interval de trei-patru săptămâni. Pe fondul creşterii explozive a ratei de infectare şi a întârzierilor apărute în livrarea vaccinului Pfizer, guvernul caută soluţii de avarie.

George Findlay, director de spital: Se înţelege că extinderea la 12 săptămâni ne-ar permite să oferim primul vaccin mai multor oameni şi astfel să protejăm o parte mai mare a comunităţii.

În cazuri excepţionale, serurile ar putea chiar să fie "amestecate", adică a doua doză să fie din alt vaccin decât prima. Propunerea apare chiar în strategia britanică de vaccinare. Dar ideea, lipsită de validare ştiinţifică, este respinsă atât de producători, cât şi de experţi. Iar un imunolog american spune că "britanicii par să fi renunţat total la ştiinţă şi încearcă doar să găsească o ieşire din dezastru".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Creștere explozivă a cazurilor de coronavirus în Marea Britanie. Guvernul caută soluţii de avarie