Antena Meniu Search
x

Video Cutremur de 6,3 în Afganistan, urmat de alte 4 replici puternice. Cel puţin 2.000 de oameni au murit, alţi 510 sunt răniţi

Un cutremur puternic a zguduit ieri Afganistanul. În urma seismului, cu magnitudinea de 6.3, cel puţin 500 de persoane au murit, iar alte 510 au fost rănite. Numărul deceselor ar putea creşte, avertizează ONU, întrucât căutările sub dărâmături sunt departe de a fi terminate. 

de Redactia Observator

la 08.10.2023, 09:59

Vezi și

Update: Cutremurele puternice din Afganistan au ucis peste 2.000 de oameni și au rănit peste 9.000, a anunțat, duminică, administrația talibană. Mullah Janan Sayeeq, purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezastrelor, a declarat pentru Reuters că 2.053 de persoane au murit, 9.240 au fost rănite și 1.329 de case au fost avariate sau distruse.

Cutremurul a fost urmat şi de patru replici puternice, care au cauzat, în zonele rurale, mai multe alunecări de teren. Ţara este una dintre cele mai pedispuse la dezastre naturale, mai ales din cauza infrastructurii insuficiente pentru a face faţă acestora. 

Cutremur în Afganistan. 500 de oameni au murit

Cutremurele puternice din Afganistan au ucis 500 de oameni, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al organizației Semiluna Roșie, Erfanullah Sharafzoi. Peste 200 de cadavre se află în diferite spitale, a anunțat un oficial al departamentului de sănătate din Herat.

„Majoritatea celor decedați sunt femei și copii, în timp ce 510 sunt răniți. Aceste numere s-ar putea schimba”, a spus oficialul, potrivit Mediafax. Cadavre au fost „transportate în mai multe locuri - baze militare, spitale, de aceea nu putem confirma numărul exact”, a mai spus oficialul.

Mai multe cutremure s-au produs sâmbătă în apropiere de orașul Herat. Cel mai mare seism a avut o magnitudine de 6,3, au stabilit seismologii americani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Cutremur de 6,3 în Afganistan, urmat de alte 4 replici puternice. Cel puţin 2.000 de oameni au murit, alţi 510 sunt răniţi