Antena Meniu Search
x

Foto Doiniţa a dus gustul de acasă în Germania şi a deschis o afacere de succes. Românca se bucură de un val de clienţi

Doiniţa Curerariu, o românca care locuieşte în Palenberg, Germania de 8 ani a reuşit să îşi deschidă o afacere de succes în locul unui fost restaurant care nu s-a bucurat de acelaşi val de clienţi şi s-a închis după doar câteva luni. Românca îţi gestionează singură restaurantul, ajutată de cei doi fii ai ei.

de Redactia Observator

la 30.05.2024 , 13:02

Femeia mai primeşte ajutor doar din partea fiilor
Femeia mai primeşte ajutor doar din partea fiilor - Aachener Zeitung

Restaurantul „Doinitza” s-a deschis la începutul lunii. Oferă specialități atât germane și românești. Doiniţa este cel mai bine cunoscută în zonă de jucătorii de tenis din oraș, deoarece a fost responsabilă pentru mult timp de cateringul de la clubul de tenis Blau Rot din Übach, relatează Aachener Zeitung. Când a venit pandemia de Corona și nu a mai putut să administreze restaurantul de acolo, a deschis un magazin alimentar cu specialități românești pe Carolus-Magnus-Straße, pe care îl administrează și în prezent. Pe lângă acesta, ea a deschis acum restaurantul „Doinitza”. Acolo, pe lângă bucătăria germană, ea oferă și preparate tradiționale românești precum tochitură, mici sau zacuscă.

Doiniţa este manager, administrator şi bucătar

Românca gătește ea însăși toate preparatele. Pe lângă mesele copioase, ea oferă în fiecare zi și prăjituri de casă. Bucătăria existentă în spatele barului nu îi oferea suficient spațiu pentru acest lucru. Așa că a transformat un birou din spatele restaurantului într-o bucătărie mare. Lucrările de renocare au durat două luni. Au înlocuit instalația electrică, a instalat o bucătărie mare și a procurat mobilier nou. În prezent, Doiniţa își conduce singură magazinul, doar cei doi fii ai săi o ajută, dar se ocupă și de magazinul alimentar din Übach. Ea caută în continuare personal pentru restaurant.

Articolul continuă după reclamă

Doiniţa speră că restaurantul ei va fi mai bine primit de localnici: “Sunt și mulți români aici”, spune ea. Primele săptămâni de la deschidere se bucură deja de succes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 19 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri externe » Doiniţa a dus gustul de acasă în Germania şi a deschis o afacere de succes. Românca se bucură de un val de clienţi