Antena Meniu Search
x

Donald Trump a anunţat că va părăsi Casa Albă dacă Colegiul Electoral va confirma victoria lui Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat pentru prima dată că va părăsi Casa Albă dacă Colegiul Electoral confirmă victoria democratului Joe Biden, dar a mai precizat că nu este pregătit să accepte acest rezultat.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 27.11.2020, 07:46

Donald Trump nu renunţă atât de uşor la Biroul Oval
Donald Trump nu renunţă atât de uşor la Biroul Oval - Profimedia Images
  • Donald Trump a anunţat pentru prima dată când va părăsi Casa Albă.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

„Cu siguranță o voi face, și știți asta”, a spus Trump. "Va fi un lucru foarte greu de acceptat pentru că știm că a existat o fraudă masivă", potrivit CNN.

Colegiul Electoral se va întruni pe 14 decembrie pentru desemna oficial câştigătorul alegerilor prezidenţiale din SUA.

În replică, purtătorul de cuvânt al lui Joe Biden, Michael Gwin a comentat: "Președintele ales Joe Biden a câștigat 306 voturi. Colegiul Electoral se va întruni în curând pentru a ratifica acest rezultat", adăugând: "Biden va depune jurământul pe 20 ianuarie 2021".

Pe 24 noiembrie, Donald Trump a admis că tranziţia oficială poate începe astfel încât preşedintele ales Joe Biden să îşi poată prelua funcţia, transmiţând agenţiei federale care supraveghează procesul de transfer al puterii ”să facă ceea ce trebuie făcut”, deşi a averizat că va continua să conteste înfrângerea sa în alegeri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Donald Trump a anunţat că va părăsi Casa Albă dacă Colegiul Electoral va confirma victoria lui Joe Biden