Antena Meniu Search
x

Donald Trump nu dă înapoi! Vrea cu orice preţ ZID la graniţa cu Mexicul, a ordonat construirea lui

Donald Trump s-a ţinut de cuvânt: a ordonat, prin decret, construcţia faimosului zid de la graniţa cu Mexicul, una din cele mai răsunătoare propuneri ale sale din campanie.

Vezi și

Donald Trump s-a ţinut de cuvânt: a ordonat, prin decret, construcţia faimosului zid de la graniţa cu Mexicul, una din cele mai răsunătoare propuneri ale sale din campanie.

Preşedintele Trump a semnat ordinul de construcţie a zidului anti-imigranţi la instalarea noului şef al Departamentului Securităţii Interne.

Imigranţii latino-americani aflaţi în Statele Unite sunt dezamăgiţi de decizia lui Trump iar cei care speră să ajungă acolo susţin că niciun zid nu-i va opri.

Preşedintele a afirmat mereu că preţul zidului, de ordinul miliardelor de dolari, va fi suportat chiar de Mexic. Dar mexicanii nici nu vor să audă aşa ceva. Un fost preşedinte al ţării, deşi aliat consecvent al statelor unite, şi-a exprimat opinia fără nicio reţinere, la CNN.

Trump a mai decis angajarea a 5000 de noi poliţişti de frontieră şi represalii faţă de aşa-numitele "oraşe sanctuar", care oferă protecţie imigranţilor ilegali. Presa şi opoziţia au intrat în alertă după dezvăluirea unui proiect de decret privind războiul antiterorist. Documentul, pe care Casa Albă îl dezminte, ar avea în vedere reluarea torturării prizonierilor, în "închisori secrete" din afara Statelor Unite, practică la care s-a renunţat oficial în 2006.

Presa americană menţionează România printre ţările care ar fi găzduit închisori secrete iar agenţia Reuters şi-a ilustrat ştirea pe acest subiect şi cu imagini ale bazei de la Mihail Kogălniceanu. Toate guvernele române din ultimii ani au negat existenţa unei asemenea închisori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Donald Trump nu dă înapoi! Vrea cu orice preţ ZID la graniţa cu Mexicul, a ordonat construirea lui