Antena Meniu Search
x

Donald Trump ar trebui să mulţumească unui TAXIMETRIST ROMÂN pentru că a ajuns preşedinte (VIDEO, FOTO)

Un taximetrist român i-a oferit, practic, pe tavă, preşedinţia lui Donald Trump. Marcel Lazăr-Lehel a provocat unul dintre cele mai mari scandaluri politice, care a distrus imaginea lui Hillary Clinton.

la 20.01.2017, 12:40

Un taximetrist român i-a oferit, practic, pe tavă, preşedinţia lui Donald Trump. Marcel Lazăr-Lehel a provocat unul dintre cele mai mari scandaluri politice, care a distrus imaginea lui Hillary Clinton.

Donald Trump a ajuns Preşedintele SUA, dar, pentru asta, ar trebui să-i mulţumească şi unui român. Marcel Lazăr-Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, a avut un rol extrem de important în discreditarea lui Hillary Clinton, rivala lui Trump în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

"Am spart mailurile unor membri ai familiei Bush, al lui Hillary Clinton, am spart atât de multe conturi ale Rockefellerilor...", spunea, Guccifer, în 2015.

Pe acelaşi subiect

De meserie taximetrist și fără pic de studii de informatică, Marcel Lazăr-Lehel e unul dintre cei mai faimoși hackeri din istorie. Sub numele de Guccifer, a spart emailurile deținute de 100 de personalități din America, dar și ale multor români cunoscuți. Însă cea mai mare pradă a sa e emailul lui Hillary Clinton.

"Când Hillary Clinton spune că serverul ei e absolut sigur...

Râdeți...

Evident, e o minciună!

E o minciună, da?

Da!

Nu e sigur...

Nu e deloc sigur!", spunea, răspicat, Guccifer, într-un interviu pentru NBC News.

Guccifer a aflat mailul personal al lui Hillary accesând contul unui colaborator al soțului ei, fostul președinte Bill Clinton. Românul n-a bănuit că a provocat un tsunami politic. Ulterior, când a ajuns după gratii, hackerul arădean a dat un interviu ziarului New York Times. Apoi, tot New York Times a dezvăluit că Hillary, ca Secretar de Stat, a folosit mailul personal găsit de Guccifer, nu cel de serviciu și a transmis inclusiv informații clasificate, punând în pericol securitatea Americii. Scandalul a dat o lovitură grea lui Clinton, lansată în campania pentru Casa Albă. Din închisoare, Guccifer a ajuns să susțină că, nu i-a aflat doar mailul, ci, mai mult i-a accesat și serverul privat.

"Spuneți că serverul lui Clinton era neprotejat!

Da, da, da, da!

Și aveați acces total la el, puteați descărca orice!

Da, era deschis ca o orhidee pe internet, la fel ca multe alte servere!" a explicat Guccifer.

Afirmațiile lui Guccifer au dat muniție rivalului lui Hillary din cursa pentru Casa Albă, Donald Trump. Democrata risca să piardă serios în sondaje. Marcel Lazăr-Lehel a fost extrădat în America, înainte de a-și termina pedeapsa în România. A fost interogat, judecat și condamnat la peste 4 ani de închisoare, pentru infracțiuni cibernetice. În cazul emailurilor, FBI a decis ca Hillary să nu fie urmărită penal și a spus că afirmaţia românului că ar fi intrat pe serverul candidatei democrate e falsă.

"Puteți confirma că Guccifer n-a avut niciodată acces la serverul ei?

Nu, nu a avut! El a recunoscut că a mințit!" , a declarat directorul FBI, James Comey, într-o audiere, în Congres.

Guccifer a ieșit astfel din scenă. Dar scandalul a continuat. Cu doar câteva zile înainte de alegeri, directorul FBI a anunțat redeschiderea anchetei privind mailurile lui Clinton. Se pare că mailuri ale candidatei democrate au fost găsite într-un laptop al principalei sale consiliere, Huma Abedin. Laptopul putea fi pradă ușoară pentru hackeri - fusese folosit și de fostul soț al lui Abedin, Anthony Weiner, pentru a purta conversații erotice, inclusiv cu minore. Clinton a scăzut dramatic în sondaje, iar șansele lui Donald Trump de a o învinge în alegeri au crescut spectaculos. Ulterior, directorul FBI a spus că menține decizia de a nu o urmări penal pe Hillary. Guccifer a fost retrimis în România, ca să-și termine pedeapsa.

"Am 7 ani de închisoare în România! Pentru ce? Pentru două conturi de email! Pentru două conturi de email, într-o închisoare de maximă securitate! Sunt condiții foarte aspre! Aici, în România, pentru spargerea unor mailuri, pentru două conturi! Asta nu e justiție!", spunea Guccifer, în interviul din 2015.

După terminarea pedepsei în România, Guccifer va fi trimis în SUA, pentru executarea pedepsei cu închisoarea.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Donald Trump ar trebui să mulţumească unui TAXIMETRIST ROMÂN pentru că a ajuns preşedinte (VIDEO, FOTO)