Antena Meniu Search
x

Ebola face o nouă victimă: femeia a murit la 5 zile după ruda sa, ucisă de același virus. Al doilea deces după apariția focarului în Congo

Un al doilea pacient depistat cu Ebola în nord-vestul Republicii Democrate Congo a murit, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) marţi, la câteva zile după apariţia unui nou focar al acestei boli letale, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 26.04.2022, 10:47

Al doilea deces după apariția focarului de Ebola în Congo
Al doilea deces după apariția focarului de Ebola în Congo - Shutterstock

Testele genetice au demonstrat că un caz de infectare confirmat săptămâna trecută a fost un nou "eveniment de propagare", o transmitere de la un animal infectat, şi nu are legătură cu ultimul focar, declarat încheiat în decembrie, a indicat OMS luni, pe Twitter.

Al doilea deces este cel al unei persoane de sex feminin, rudă cu primul caz, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al OMS, potrivit Agerpres.

Primul pacient decedat din cauza Ebola, mort pe 21 aprilie

Primul pacient a început să prezinte simptome pe 5 aprilie, însă a solicitat ajutor medical abia după mai mult de o săptămână. Pacientul a fost internat într-un centru de tratament Ebola din Mbandaka, capitala provinciei Equateur din Congo, pe 21 aprilie şi a decedat mai târziu în aceeaşi zi.

13 focare de Ebola în doi ani, în Congo

Republica Democrată Congo a înregistrat 13 focare anterioare de Ebola, dintre care unul în 2018-2020, în est, în urma căruia au murit aproape 2.300 de persoane, al doilea cel mai tragic bilanţ înregistrat în istoria acestei febre hemoragice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ebola face o nouă victimă: femeia a murit la 5 zile după ruda sa, ucisă de același virus. Al doilea deces după apariția focarului în Congo