Antena Meniu Search
x

Ebola se răspândește rapid din cauza unei "furtuni perfecte", avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Oamenii fug în păduri pentru a nu se vaccina

Organziația Mondială a Sănătății lansează un avertisment din cauza unei noi epidemii de Ebola care afectează Republica Congo și care s-ar putea răspândi rapid.

Organizația Mondială a Sănătății lansează un avertisment din cauza unei noi epidemii de Ebola care afectează Republica Congo și care s-ar putea răspândi rapid.

O combinație de factori, cum ar fi atacurile armate ale Alianței Forțelor Democratice, disfuncționalități în serviciile medicale, încrederea scăzută în guvernul local, dar și în reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, precum și obiceiurile tradiționale legate de înmormântări, va conduce la o răspândire a cazurilor de Ebola în următoarele săptămâni, avertizează responsabili ai OMS.

Epidemie de Ebola in Republica Congo

“Suntem extrem de îngrijorați că o combinație de factori ce vor apărea în săptămânile sau lunile viitoare vor putea conduce la o potențială furtună perfectă“, a declarat Peter Salama, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva.

Pe acelaşi subiect

Potrivit acestuia, reprezentanții OMS se lovesc și de refuzul oamenilor de a se vaccina, mulți dintre locuitorii din zonele afectate preferând să se ascundă prin păduri pentru a nu face vaccinul.

În plus, o serie de teorii ale conspirațiilor i-au făcut oameni să nu mai aibă încredere în Organizația Mondială a Sănătății, reprezentanții acesteia fiind, de multe ori, în pericol.

Epidemie de Ebola in Republica Congo

“Nu ne gândim încă la evacuarea celor care luptă pentru eradicarea bolii, însă ne luăm măsurile care se impun pentru a ne proteja oameni. Dacă OMS și partenerii ei trebuie să părăsească zonele afectate, suntem îngrijorați că această epidemie de Ebola nu va putea fi controlată și se va răspândi rapid în săptămânile și lunile care vin”, a mai spus Peter Salama.

Cel puțin 100 de persoane au murit în această epidemie, în Republica Congo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ebola se răspândește rapid din cauza unei "furtuni perfecte", avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Oamenii fug în păduri pentru a nu se vaccina