Antena Meniu Search
x
LIVE

Economist american, trezit din somn pentru a fi înștiințat că a câștigat premiul Nobel

În fiecare an, premiile Nobel adună cele mai serioase şi importante minţi ale umanităţii. Asta nu înseamnă însă că nu există şi situaţii amuzante în tot acest proces. Un economist american a aflat că a câştigat Nobelul de la colegul său care l-a trezit în miezul nopţii, pentru că nu a mai avut răbdare până dimineaţă. 

De Redactia Observator la 13.10.2020, 23:18
Vezi și
  • Paul Milgrom și Robert Wilson au câștigat împreună premiul Nobel.

Economistul Paul Milgrom n-a crezut nicio secundă că va câștiga prestigiosul premiu Nobel. Când Academia suedeză a făcut anunțul, americanul dormea, iar telefonul era închis. Așa că, organizatorii nu au putut da de el.

Însă colegul său, Robert Wilson, alături de care împarte distincția, a primit vestea imediat. Şi cum nu a mai avut răbdare, a mers în toiul nopţii să-i dea vestea cea bună. 

Paul Milgrom, laureat al Premiului Nobel: Suedezii au încercat să mă sune, dar nu au putut să dea de mine. Cel alături de care am câștigat este și vecinul meu, Robert Wilson, care locuiește peste stradă. Așa că l-au rugat să vină să mă trezească. 

Cei doi americani au câștigat premiul Nobel pentru economie pentru descoperiri în domeniul licitațiilor. Metoda lor ingenioasă le-a adus beneficii atât vânzătorilor, cât și cumpărătorilor din toată lumea. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Economist american, trezit din somn pentru a fi înștiințat că a câștigat premiul Nobel