Antena Meniu Search
x

Efectul TRUMP: Zeci de migranţi plecaţi din SUA în Canada, au trecut graniţa după câteva ore de mers prin zăpadă

Douăzeci şi doi de migranţi, care au fugit din Statele Unite în mijlocul unei furtuni de zăpadă şi al temperaturilor polare, au trecut graniţa în Canada la sfârşitul săptămânii trecute pentru a cere azil, a anunţat marţi poliţia canadiană, relatează AFP.

Douăzeci şi doi de migranţi, care au fugit din Statele Unite în mijlocul unei furtuni de zăpadă şi al temperaturilor polare, au trecut graniţa în Canada la sfârşitul săptămânii trecute pentru a cere azil, a anunţat poliţia canadiană.

Solicitanţii de azil, majoritatea din Somalia, au traversat pe jos frontiera dintre Canada şi SUA în apropiere de oraşul Emerson, 120 km sud de Winnipeg (provincia Manitoba, centru), după câteva ore de mers pe jos prin zăpadă, relatează AFP.

Decizia lor de a ajunge în Canada a avut loc ca urmare a decretului semnat pe 27 ianuarie de către preşedintele american Donald Trump care interzice temporar intrarea în Statele Unite pentru cetăţenii din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană (Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen), precum şi intrarea tuturor refugiaţilor.

Justiţia americană a suspendat temporar vineri acest decret iar Casa Albă a făcut apel la această decizie.

Pe acelaşi subiect

Ajunşi în Canada, migranţii au fost preluaţi de poliţia federală şi găzduiţi câteva ore în sala municipală din Emerson înainte de a începe demersuri în vederea obţinerii de azil.

Sosirea migranţilor, majoritatea aflaţi în situaţie ilegală în SUA, a crescut semnificativ la Manitoba, potrivit autorităţilor oraşului Emerson citaţi de CBC.

Cei care au sosit la sfârşitul săptămânii trecute - 19 sâmbătă şi 3 duminică - au mers pe jos cinci ore înainte de a trece frontiera, înfruntând o furtună de zăpadă şi temperaturi de -20 de grade Celsius.

Conform unui acord canadiano-american, solicitanţii de azil proveniţi din Statele Unite sunt în general trimişi înapoi la punctele de frontieră din Canada, însă acest lucru nu se aplică celor care trec ilegal frontiera prin alte puncte.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Efectul TRUMP: Zeci de migranţi plecaţi din SUA în Canada, au trecut graniţa după câteva ore de mers prin zăpadă