Antena Meniu Search
x

Video Hackerii pro-ruşi de la Killnet revendică atacul asupra site-urilor guvernamentale româneşti: "Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut guvernul României"

Grupul pro-rus de hackeri Killnet a revendicat atacul asupra mai multor site-uri guvernamentale româneşti. Aceştia susţin că au acţionat ca urmare a unor declaraţii făcute de Marcel Ciolacu.

de Redactia Observator

la 29.04.2022, 14:39

Vezi și

Hackerii de la Killnet au publicat un mesaj publicat pe contul de Telegram în care au recunoscut atacul asupra site-urile instituţiilor din România. De asemenea, acesţia precizează că au luat decizia de ataca cibernetic site-urile guvernamentale după ce Marcel Ciolacu a declarat că România va oferi "asistenţă maximă" Ucrainei în furnizarea de arme. "Răspunsul nostru oficial: Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut guvernul României", a fost mesajul celor de la Killnet.

Vineri dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service). Afectat este și site-ul www.mapn.ro.

Vasile Dîncu, după ce site-ul MApN a fost atacat cibernetic: "Un atac simbolic mai degrabă"

Atacul cibernetic asupra siteului MApN a fost „un atac simbolic mai degrabă, spune ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu. „Nu a fost decât un atac la site-ul nostru de prezentare, pentru transparență și relații publice, deci, la o platformă exterioară, care nu are în spate nicio bază de date, nimic. (...) Este un atac simbolic mai degrabă, care încearcă să arate că nu funcționează sau să îți plaseze ceva, un alt mesaj, contrar, așa se face în această zonă. Nu este un atac care să afecteze să spunem baze de date sau sistemul de comandă sau control, deci nu este cazul. Este doar un atac simbolic”, spune Vasile Dîncu.

„A fost un atac care a blocat site-ul nostru de comunicare. (...) Asemenea atacuri și în perioade fără război există, dar noi suntem pregătiți. Diviziile noastre de cyber-security sunt pregătite pentru asemenea atacuri. Nu am avut niciun atac major la baze de date sau la o instituție importantă a României, în ultimii ani, care să fi avut șanse de succes, dar atacuri de genul acesta sunt și din partea amatorilor, probabil și sunt și unele orchestrate instituțional, dar, din punctul nostru de vedere, în momentul acesta nu avem de unde să știm. Noi suntem pregătiți, diviziile noastre de cyber sunt pregătite și la nivelul Armatei, dar la nivelul societății, în general, avem o foarte bună strategie”, adaugă Dîncu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Hackerii pro-ruşi de la Killnet revendică atacul asupra site-urilor guvernamentale româneşti: "Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut guvernul României"