Antena Meniu Search
x

Inselati cu locuri de munca in Germania

Au avut incredere intr-o femeie care le-a promis un job de vis, dar s-au trezit intr-un cosmar. Peste 70 de romani au ajuns in Germania, fara bani si fara loc de munca

Vezi și

73 de oameni au crezut promisiunile femeii si i-au dat cate doua sute de euro pentru un loc de munca in Germania. "A spus ca ne duce la castraveti, capsuni, struguri, mere, prune si folie", spune o femeie. Sambata s-au urcat in autocar si au pornit spre germania. Abia cand au ajuns la destinatie si-au dat seama ca au fost pacaliti.

"In momentul in care ne-am dat jos din autocar am spus, domnul sofer, dar pe noi cine ne primeste? Soferii ne-au spus, nu stim. Noi am fost platiti sa va aducem aici, uita-ti bagajele jos din autocar si va lasam aici", povesteste o alta victima.

Dupa cateva ore a venit o femeie care i-a condus in locul de cazare, dar patronul fermei nu i-a angajat, cum li s-a promis in tara. "A venit o poloneza, ne-a luat sa ne bage la camere si sa ne ia contractele. Noi nu i-am dat contractele ca dupa ce am vazut acolo.. A spus neamtul ca nu ne face contract pentru ca nu trebuia sa ne ia comision si cei care au platit comisionul poate sa se intoarca acasa inapoi ca nu-i primeste pe camp".

Sapte dintre ei au reusit sa se intoarca in tara si au mers direct la politie. Acolo a fost dusa si femeia care le-a promis ca vor fi angajati. "Au solicitat efectuarea de cercetari fata de o femeie de 50 de ani din comuna Vagiulesti sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune", a declarat Romina Dochian, purtator de cuvant IPJ Gorj. Ceilalti 67 de romani se afla si acum in Germania si asteapta bani de la rude ca sa se poata intoarce in tara.

Cea pe care o acuza ca i-a inselat risca pana la 15 ani de puscarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Inselati cu locuri de munca in Germania