Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Iranul cere Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacurile israeliene

Şeful diplomaţiei iraniene, Abbas Araghchi, a cerut duminică Consiliului de Securitate al ONU să se întrunească de urgenţă pentru a condamna atacurile israeliene de sâmbătă împotriva ţării sale, transmite AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.10.2024 , 17:28

Iranul cere Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacurile israeliene - Profimedia

Război în Orientul Mijlociu. Într-o scrisoare trimisă secretarului general al ONU şi preşedintelui Consiliului de Securitate, şeful diplomaţiei iraniene a solicitat "o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate pentru a lua o poziţie decisivă şi a condamna această agresiune", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe de la Teheran, care face referire la atacurile israeliene.

Israelul a atacat sâmbătă dimineaţa instalaţii militare din Iran

Israelul a atacat sâmbătă dimineaţa instalaţii militare din Iran ca răzbunare pentru un atac cu rachete al Iranului din 1 octombrie pe teritoriul său şi pentru atacurile mişcărilor islamiste susţinute de regimul de la Teheran - Hamas în Fâşia Gaza şi Hezbollah în Liban.

Articolul continuă după reclamă

Armata israeliană a vizat în aceste atacuri instalaţii de producţie de rachete şi baterii de rachete sol-aer, precum şi alte sisteme aeriene din Iran. În scrisoarea sa, Abbas Araghchi indică faptul că "majoritatea proiectilelor trase au fost interceptate de sistemele de apărare iraniene", dar notează că atacul "a deteriorat ţintele vizate" şi a provocat moartea a patru soldaţi. Atacul Israelului constituie o "încălcare clară a suveranităţii" Iranului, care "îşi rezervă dreptul (...) de a răspunde acestei agresiuni criminale", a adăugat el.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile parlamentare?
Observator » Ştiri externe » Iranul cere Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacurile israeliene