Antena Meniu Search
x

Video Jerry Springer a murit la vârsta de 79 de ani. A devenit faimos pentru The Jerry Springer Show

Jerry Springer, realizatorul de emisiuni de televiziune, a murit la vârsta de 79 de ani în Chicago. A devenit celebru internaţional graţie emisiunii "The Jerry Springer Show" pe care a prezentat-o timp de trei decenii, din 1991. 

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 20:22

Vezi și

Jerry Springer a murit liniștit acasă, în Chicago, după o scurtă boală, a transmis familia. "Capacitatea lui Jerry de a intra în legătură cu oamenii a fost în centrul succesului său, în tot ceea ce a încercat, fie că a fost politică, radiodifuziune sau doar glume cu oamenii de pe stradă care doreau o fotografie sau o vorbă", a transmis Jene Galvin, purtătorul de cuvânt al familiei într-un comunicat. "Este de neînlocuit iar pierderea lui ne doare enorm, dar amintirea inteligenţei, bunătaţii și umorului său vor rămâne mereu."

Cine a fost Jerry Springer

Jurist, politician, prezentator de ştiri, moderator, cântăreţ şi compozitor, Jerry Springer s-a născut pe 13 februarie 1944, la Londra. La vârsta de cinci ani, Jerry împreună cu familia a părăsit oraşul natal, pentru a se stabili în Statele Unite. În 1965 şi-a luat licenţa în ştiinţe politice la Universitatea Tulane, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii Northwest, pe care o absolvit-o în 1968.

Membru al Partidului Democrat, Springer şi-a făcut debutul în politică pe postul de consilier în cadrul campaniei electorale a senatorului Robert F. Kennedy, pentru alegerile prezidenţiale. După asasinarea acestuia, Jerry a început să lucreze în cadrul unei firme de avocatură din Cincinnati, Ohio, dar s-a reîntors la politică. În 1971 a fost ales membru în cadrul Consiliului Local.

Pe acelaşi subiect

Jerry Springer a fost ales, în 1977, primar al oraşului Cincinnati, cu cea mai mare majoritate de voturi din istoria localităţii, devenind, la 33 de ani, unul dintre cei mai tineri primari din Statele Unite. Mandatul său s-a încheiat în 1981.

În 1982, a devenit reporter şi comentator la televiziunea WLWT din Cincinnati. După doi ani, era prezentatorul de ştiri favorit al postului. Pentru activitatea sa la redacţia ştiri, a primit şapte premii Emmy şi a fost votat de către cititorii revistei "Cincinnati Magazine", cinci ani consecutiv, cel mai bun prezentator. A demisionat în 1993 pentru a se dedica în întregime showului care i-a adus faima internaţională.

"The Jerry Springer Show" a avut premiera la 30 septembrie 1991. Programul dura o oră şi era difuzat pe tot teritoriul Statelor Unite dar şi în alte ţări. Succesul emisiunii s-a datorat atât calităţilor de moderator ale prezentatorului, cât şi temelor abordate, de multe ori controversate, pentru care a fost criticat. În iunie 2018, emisiunea s-a oprit după o prezenţă de 27 de ani pe micile ecrane americane, la finalul contractului său cu grupul NBC Universal.

În afară de găzduirea emisiunii "America's Got Talent", pe postul de televiziune NBC, Springer a prezentat şi o serie de emisiuni în Marea Britanie. În 2007, a prezentat "Nothing But the Truth", versiunea britanică a emisiunii "Nada más que la verdad". În 2009, Springer a fost invitat la emisiunea "The Andrew Marr" în care a vorbit despre politică şi proiectele sale viitoare. În perioada 2016-2017 a fost gazda a două episoade ale emisiunii "The One Show".

Jerry Springer este preocupat de problemele sociale şi a sprijinit în mod activ mai multe organizaţii, precum Muscular Dystrophy Association, ''Audrey Hepburn Hollywood for Children'' Fund. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Jerry Springer a murit la vârsta de 79 de ani. A devenit faimos pentru The Jerry Springer Show