Antena Meniu Search
x

Creatoarea de modă Mary Quant a murit la 93 de ani. Celebră pentru promovarea fustei-mini, a redefinit moda anilor '60

Creatoarea de modă Dame Mary Quant a murit la vârsta de 93 de ani, transmite BBC. Într-un comunicat de presă, familia ei a spus că este "unul dintre cei mai recunoscuți designeri de modă ai secolului XX și un inovator remarcabil". 

de Redactia Observator

la 13.04.2023, 21:46

Vezi și

Într-o declarație transmisă către agenția de presă PA, familia creatoarei de modă a spus că "a murit în mod pașnic acasă, în Surrey, Marea Britanie, în această dimineață".

Dame Mary Quant a făcut celebre fustele mini, care au contribuit la definirea modei din 1960. Familia ei a spus că este "unul dintre cei mai recunoscuți designeri de modă ai secolului XX și un inovator remarcabil". "Ea și-a deschis primul magazin Bazaar în Kings Road în 1955, iar talentele sale au stabilit rapid o contribuție unică la moda britanică".

Omagii pentru "un lider al modei"

Fostul editor Vogue Alexandra Shulman şi-a adus omagiile pe rețelele de socializare, postând pe Twitter: "RIP Dame Mary Quant. Un lider al modei, dar și al antreprenoriatului feminin – o vizionară care a fost mult mai mult decât o tunsoare grozavă".

Pe acelaşi subiect

Muzeul Victoria & Albert a transmis: "Este imposibil să exagerăm contribuția lui Quant în modă. Ea a reprezentat libertatea plină de bucurie a modei anilor 1960 și a oferit un nou model pentru tinerele femei. Moda de astăzi se datorează atât de mult viziunii ei."

Una dintre cele mai influente figuri de pe scena modei în '60

Dame Mary a fost una dintre cele mai influente figuri de pe scena modei din anii 1960 și este creditată pentru faptul că a făcut moda accesibilă maselor cu modelele sale elegante, raționalizate și vibrante.

Născută în sud-estul Londrei la 11 februarie 1930, Dame Mary era fiica a doi profesori galezi. Ea a obținut o diplomă în anii 1950 în educația artistică la Goldsmiths College, unde și-a cunoscut soțul, pe Alexander Plunket Greene, care mai târziu a ajutat la stabilirea mărcii sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Creatoarea de modă Mary Quant a murit la 93 de ani. Celebră pentru promovarea fustei-mini, a redefinit moda anilor '60