Antena Meniu Search
x

Kiribati, statul care va dispărea de pe harta lumii! Motivul?!

Oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi! Conform cercetătorilor, Kiribati, un grup de 33 de insule din Pacific, va dispărea mai devreme de finalul acestui secol

Oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi! Conform cercetătorilor, Kiribati, un grup de 33 de insule din Pacific, va dispărea mai devreme de finalul acestui secol

Motivul pentru care asta se va întâmpla este cât se poate de simplu: nivelul apei creşte din cauza încălzirii globale care face că oceanul să primească tot mai multă gheaţă topită.

Astfel, cei 103.000 de locuitori din Kiribati vor putea deveni în curând refugiaţi, ceea ce ar putea fi prima mişcare de masă a unor oameni care vor fi simţit consecinţele încălzirii globale mai mult decât războiul sau foametea.

Preşedintele din Kiribati spune că ţara să are mai puţin de 20 de ani de trăit. "Dacă nu va fi făcut nimic, Kiribati se va scufunda în ocean. Până în 2030 vom începe să dispărem", spune Anote Tong. Oamenii de acolo înţeleg foarte bine ce se întâmplă cu ei. Unii dintre ei au cerut deja azil în Noua Zeelandă.

Arhipelagul Kiribati, ameninţat de creşterea nivelului mărilor, a cumpărat peste 2.000 de hectare de teren pe insulele vecine Fidji, ca posibil mijloc de a-şi pune la adăpost populaţia de o eventuală scufundare a arhipelagului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Kiribati, statul care va dispărea de pe harta lumii! Motivul?!