Antena Meniu Search
x

Liderul grupării teroriste Stat Islamic, mort după ce și-a detonat o vestă explozivă în timpul unei operațiuni SUA

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării teroriste Stat Islamic, a fost găsit mort, după ce și-a detonat o vestă cu explozivi pe care o purta, în timpul unei operațiuni SUA. Președintele Donald Trump a precizat că va face un anunț important în cursul acestei zile.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 27.10.2019, 10:41

Liderul grupării teroriste Stat Islamic, mort după o operațiune SUA
Liderul grupării teroriste Stat Islamic, mort după o operațiune SUA - News.ro

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării teroriste Stat Islamic, a fost găsit mort, după ce și-a detonat o vestă explozivă pe care o purta, în timpul unei operațiuni SUA.

Președintele Donald Trump a precizat că va face un anunț important în cursul acestei zile.

Citând oficiali de rang înalt din domeniul apărării şi încă o sursă informată în legătură cu acest subiect, CNN afirmă că al-Baghdadi ar fi fost ucis într-un raid coordonat de armata SUA în nord-vestul Siriei, dar confirmarea oficială va veni după testele ADN  şi după cele biometrice.

Oficialii din domeniul apărării au relatat că liderul ISIS ar fi detonat o vestă cu explozibil în timpul raidului.

Pe acelaşi subiect

Raidul a fost derulat de comanourile pentru operaţiui speciale, iar CIA a oferit asistenţă pentru localizarea liderului ISIS.

Preşedintele Donald Trump urmează să facă un anunţ important astăzi, potrivit secretarului adjunct de presă Hogan Gidley, iar oficiali ai administraţiei au declarat pentru CNN că anunţul va viza teme de politică externă.

Pentagonul nu a făcut încă niciun comentariu pe acest subiect.

Baghdadi a stat ascuns în ultimii cinci ani. În luna aprilie, ISIS a publicat o înregistrare video în care apărea un bărbat care părea a fi Baghdadi.

A fost pentru prima dată când acesta a fost văzut din iulie 2014, când a vorbit la Marea Moschee din Mosul, notează news.ro.

În februarie 2018, mai mulţi oficiali americani au afirmat că Baghdadi a fost rănit în urma unui atac aerian care a avut loc în mai 2017, iar din cauza rănilor suferite a trebuit să renunţe la conducerea grupării teroriste pentru aproape cinci luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Liderul grupării teroriste Stat Islamic, mort după ce și-a detonat o vestă explozivă în timpul unei operațiuni SUA