Antena Meniu Search
x

Mâinile și picioarele unei fetițe de cinci luni din SUA au devenit albastre, la câteva zile după infecția cu Covid-19

O mamă trage un semnal de alarmă și-i avertizează pe ceilalți părinți să-și vegheze îndeaproape copilașii, după ce mâinile și picioarele fetiței ei de cinci luni au devenit albastre, ca urmare a unei complicații apărute post-Covid.

de Redactia Observator

la 03.03.2021, 16:03

Mâinile și picioarele unei fetițe de cinci luni au devenit albastre, la câteva zile după infecția cu Covid-19
Mâinile și picioarele unei fetițe de cinci luni au devenit albastre, la câteva zile după infecția cu Covid-19 - Profimedia Images

Madelyn Grant, în vârstă de cinci luni, din Ohio, a fost dusă de urgență la spital după ce inima a început să-i bată extrem de repede iar mâinile și picioarele i s-au albăstrit, semn că nu se poate oxigena așa cum trebuie. 

Bebelușul a fost lăsat la creșă pe 2 februarie, după ce și-a revenit după o infecție cu coronavirus, și a fost dus de urgență la spital când educatoarele au observat culoarea nefirească de pe mâinile și picioarele ei.

Mâinile și picioarele i s-au albăstrit de la lipsa de oxigen

Lauren, mama fetiței: ”Mâinile și picioarele ei erau albastre. M-am dus și am ridicat-o și am observat că respiră rapid. A fost absolut terifiant. Primul meu gând ca mamă a fost - ce se întâmplă? Și apoi al doilea gând, ca asistentă, a fost că nu primește suficient oxigen”.

În mod normal, ritmul cardiac al unui bebeluș este de 100 de bătăi pe minut, însă micuța Madelyn Gran a ajuns la spital cu peste 240 de bătăi pe minut, scrie The Sun.

Madelyn a fost diagnosticată cu o rară complicație apărută post-Covid, numită sindrom inflamator multi-sistem la copii sau MIS-C.

Este o afecțiune în care diferite părți ale corpului, inclusiv inima, plămânii, rinichii, creierul, pielea, ochii sau organele gastrointestinale se inflamează.

Fetița a fost tratată cu steroizi și anticorpi pentru a reduce inflamația și, după 24 de ore chinuitoare, a început să-și revină. 

Madelyn a fost externată după 10 zile de spitalizare și continuă recuperarea acasă.

Semne ale sindromul inflamator multi-sistem post Covid

Acum, mama fetiței îi îndeamnă pe toți părinți să-și monitorizeze îndeaproape copiii, mai ales dacă s-au recuperat recent după infecția cu coronavirus.

„Simt că am fost cu adevărat norocoși pentru că Maddie nu a trebuit să fie conectată la un ventilator”, a spus mama. „Este foarte important să poți recunoaște aceste simptome la copii”.

De asemenea, medicul care a tratat-o pe copilă spune că părinții trebuie să aibă grijă la febra prelungită, inexplicabilă a copiilor, la erupții cutanate, ochi roșii, dureri abdominale, dureri toracice, diaree sau dificultăți de respirație.

Ea a adăugat că majoritatea copiilor care primesc tratament pentru această afecțiune rară se recuperează, dar a avertizat că, deoarece MIS-C este o boală nouă, medicii nu sunt siguri care ar putea fi implicațiile sale pe termen lung.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mâinile și picioarele unei fetițe de cinci luni din SUA au devenit albastre, la câteva zile după infecția cu Covid-19