Antena Meniu Search
x

Video Mesaje disperate de la ultimii luptători din oțelăria Azovstal. Au cerut ajutor de la Elon Musk, după ce Papa nu a putut să-i salveze

Ucrainenii blocaţi la oţelăria Azovstal trăiesc un coşmar fără sfârşit. De trei săptămâni se ascund în tuneluri, fără mâncare, fără apă şi fără medicamente de asediul armatei ruse. Kievul vrea să ofere prizonieri de război la schimb pentru răniţi, în timp ce militarii au cerut ajutor Papei, Turciei şi chiar celui mai bogat om din lume, Elon Musk, însă până acum au fost evacuaţi doar civili. În timp ce războiul continuă în Ucraina, pentru Kremlin a apărut o nouă ameninţare. Finlanda a anunţat că renunţă la neutralitate şi va face o cerere de aderare la NATO, după ce împreună cu Suedia a semnat ieri un pact de securitate cu Marea Britanie. 

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 17:41

Vezi și

Mesaje disperate vin de la combinatul siderurgic Azovstal, ultimul bastion ucrainean din Mariupol. Bombardamentele nu par să se oprească, iar 500 de răniţi au nevoie urgentă de ajutor. 

Sviatoslav "Kalyna" Palamar, comandant adjunct Batalion Azov: Zi de zi sunt tot mai puţini apărători în oraş, dar muşcă din beton şi sapă în pământ pentru a supravieţui în acest iad. 

Kievul este gata să ofere Rusiei prizonieri de război la schimb pentru răniţi. La Vatican, soţiile militarilor au solicitat şi intervenţia Papei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Din buncărele de la Azovstal, comandantul brigăzii de puşcaşi marini a cerut un miracol şi de la cel mai bogat om al lumii, Elon Musk. 

Sergii Volina, comandant Brigada 36 de Puşcaşi marini: Oamenii spun că veniţi de pe o altă planetă pentru a ne învăţa să credem în imposibil. Planetele noastre sunt vecine, pentru că trăiesc într-un loc în care este aproape imposibil de supravieţuit.

Faţă-n faţă cu un nou dezastru umanitar, autorităţile ucrainene continuă să investigheze crimele de război. Ieri un soldat rus de 21 de ani a devenit primul condamnat, pentru că a ucis un civil de 62 de ani într-un sat din regiunea Sumî. 

Din cele 10.700 de anchete deschise, majoritatea vizează masacrul din Bucha

Aici, un copil de 15 ani speră să poată face dreptate tatălui său, împuşcat mortal de ruşi în timp ce se deplasau cu biciclete cu steaguri albe pentru a ajuta nevoiaşi. 

Iura Neciporenko, victimă din Bucha: A ridicat ţeava puştii în aşa fel încât să ne aibă în ţintă şi ne-a spus, în rusă, să ne oprim.

Băiatul a povestit că tatăl său a căzut secerat de gloanţe chiar sub privirile sale.

Iura Neciporenko, victimă din Bucha: După asta a tras. A tras în direcţia mâinilor mele ridicate, dar glonţul a trecut printre degete. Am mai auzit un glonţ şi am simţit cum hanoracul mi s-a mişcat. 

Hanoracul găurit de gloanţe este acum folosit în anchetă drept dovadă a atrocităţilor. În Bucha, 31 de minori au fost ucişi şi 19 răniţi. 

Finlanda și Suedia vor să facă parte din NATO, după invazia Rusiei în Ucraina

Ororile din Ucraina determină schimbări importante şi la nivelul securităţii continentale. Finlanda a anunţat că va înainta o cerere de aderare la NATO cât mai curând, după ce ieri a semnat un pact de apărare cu Marea Britanie. 

Sauli Niinisto, preşedinte Finlanda: Sunt gata să atace orice ţară vecină. Voi aţi provocat asta. Uitaţi-vă în oglindă!

Un acord similar a fost semnat şi de Suedia. Kremlinul a avertizat cele două state scandinave că vor urma consecinţe în cazul aderării la NATO

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Mesaje disperate de la ultimii luptători din oțelăria Azovstal. Au cerut ajutor de la Elon Musk, după ce Papa nu a putut să-i salveze