Antena Meniu Search
x

Ucraina oferă Rusiei prizonieri ruși în schimbul evacuării soldaţilor ucraineni răniți din Azovstal

Ucraina a oferit Rusiei eliberarea unor prizonieri de război ruși în schimbul evacuării soldaților ucraineni răniți din oțelăria Azovstal din Mariupol, asediată, a declarat miercuri vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk, conform CNN.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:10

Ucraina oferă Rusiei prizonieri ruși în schimbul evacuării soldaţilor ucraineni răniți din Azovstal
Ucraina oferă Rusiei prizonieri ruși în schimbul evacuării soldaţilor ucraineni răniți din Azovstal - Profimedia Images

Într-o postare pe Facebook, Vereshchuk a declarat că nu există încă un acord și că sunt în curs de desfășurare negocieri cu privire la această propunere.

"Deocamdată, este imposibil să ridicăm blocada de la Azovstal prin mijloace militare. Apărătorii Azovstalului nu se vor preda. Este demn de respect. Rușii nu vor să audă de extracție. Aceasta este o realitate, dar, venind din partea rușilor, nu este surprinzător", a scris ea.

Ea a spus că guvernul lucrează la diferite opțiuni pentru a scoate soldații ucraineni din Azovstal, dar că niciuna dintre opțiuni nu este "ideală".

"Nu căutăm o opțiune ideală, ci una funcțională", a declarat Vereshchuk.

Pe acelaşi subiect

Bilanţul soldaţilor ucraineni răniţi în război

Un număr de 561 de soldaţi din Garda Naţională a Ucrainei, din care face parte în special regimentul Azov blocat în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, au fost ucişi de la începutul invaziei ruse, a afirmat miercuri şeful acestei instituţii, Oleksii Nadtotci, scrie Agerpres. Într-o conferinţă de presă difuzată online, el a mai afirmat că 1.697 de membri ai Gărzii Naţionale au fost răniţi.

Cifrele sunt un bilanţ rar oferit de un oficial ucrainean privind pierderile militare înregistrate de la începutul războiului, Ministerul Apărării din Ucraina şi Ministerul Apărării din Rusia refuzând în general să comunice propriile pierderi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Ucraina oferă Rusiei prizonieri ruși în schimbul evacuării soldaţilor ucraineni răniți din Azovstal